WHO’dan hükümetlere ‘tedbir’ uyarısı

Korona salgınında artan vaka sayılarından dolayı uyarı yapan Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Salgın sihirli değnekle yok olmayacak” diyerek, insanlara ve hükümetlere tedbirler konusunda çağrılar yaptı.

Haberler 04.08.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Salk Örgütü (WHO), dünya geneli yeniden arta geçen koronavirüs (Kovid-19) vakalarndan dolay uyar yapt. Salk Örgütünün Cenevredeki genel merkezinde sanal basn toplants düzenleyen WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgnn sihirli bir denekle yok olmayacan söyleyerek, maske kullanm, fiziki mesafe, el ykama ve mümkün olduunca çok test yapma gibi önlemlerin sürdürülmesi çars yapt. Ghebreyesus, nsanlara ve hükümetlerin almas gereken mesaj açk: Bunlarn hepsini yapn dedi.

AI BULUNAMAYABLR

A çalmalarna deinen Ghebreyesus, u an birden fazla a üçüncü faz klinik deneme aamasnda ve insanlar enfeksiyondan koruyacak birden fazla etkili aya sahip olmay umuyoruz. Fakat u an bir sihirli denek yok ve hiç olmayabilir. e yarayan bir aya sahip olup olmayacamz veya bu ann korumasnn sadece birkaç ayla snrl kalp kalmayaca konusunda endieler var. Fakat klinik denemeleri bitirmeden bunu bilemeyeceiz diye konutu.

Normallemeye giden yolun uzun olacann altn çizen WHO Genel Direktörü, maskelerin dünya çapnda bir dayanma simgesi haline gelmesi için çarda bulundu. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 geçirmi annelere de bebeklerini emzirmeye devam etme çars yaparak, anne sütünün faydalarnn olas bir enfeksiyon riskinden çok daha yüksek olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git