Yaşa göre cilt bakımı olmalı!

Günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle genç ve “güzel” görünme isteği her zamankinden yaygın hale geldi. Hal böyle olunca çok erken yaşlarda başlayan estetik kaygılar makyaj yapma yaşını da aşağı çekmiş durumda.

Haberler 14.01.2020 - 13:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uzman Dr. Mehtap Kdr makyaj malzemelerinin erken yalarda kullanlmaya balanmasnn cilt sal üzerinde olumsuz etkilere yol açtn belirterek Üstelik kulaktan dolma bilgiler ve revaçta diye bilinçsizce alnp kullanlan ürünler ilerleyen yllarda daha fazla cilt problemleri yaanmasna neden oluyor diyor. Günümüzde teknoloji ve tptaki gelimelerin de gençleme isteine yant verebildiini belirten Dermatoloji Uzman Dr. Mehtap Kdr, 20li yalardan itibaren cilt bakmnn püf noktalarn anlatt, cildin gençlemesine yönelik yaplan uygulamalar hakknda bilgi verdi, önemli uyarlar ve önerilerde bulundu.

20li yalar

20li yalarda cildin yapsnda bulunan kolajen proteininin sentezi yavalamaya, bunun sonucu olarak ciltte hafif krklklar ve ince çizgiler olumaya balyor. Bu yalarda yaplacak basit uygulamalar ile ilerleyen yalar için derimize yatrm yapabiliriz. Günlük cilt temizlii, haftalk peelingler, güne koruyucu kullanmak, solaryumdan ve günelenmekten uzak durmak, C vitamini ve hiyalüronik asit içeren nemlendiriciler ve serumlar kullanmak yaplabilecek basit önlemler. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini cilde zarar veren serbest radikallere kar korurken, C vitamini içeren kremler de doal kolajen üretimini tetikleyerek elastikiyeti artryor, ince çizgileri giderirken, ciltteki ton farkllklarn yok etmeye katk salyor.

30lu yalar

30lu yalarda cildimizin nem seviyesi dümeye, ciltteki ince çizgiler belirginlemeye ve gözenekler genilemeye balyor. Ciltteki kuruluk, cilt renginin daha cansz ve donuk görünmesine neden oluyor. Yalanmann ilk belirtileri göz çevresinden balyor. Göz çevresi için youn nemlendirici içeren kremler kullanmak, yüz ve boyunda kolajen sentezini artran C vitamini içeren ürünler uygulamak önemli. Akamlar kolajen sentezini artran retinoik asit ve glikolik asit içerikli kremler kullann. nce krklklar için botoks balama ya kiiden kiiye farkllk gösterse de, 30lu yalarda ufak dozlarla da olsa balamakta fayda var.

40l yalar

40l yalarla birlikte ciltteki kolajen yapm hzla azalyor. Ciltte sarkmalar olutuundan cilt bakmnn youn ve düzenli bir ekilde yaplmas gerekiyor. 40l yalarda yalanma kart retinoik asit içeren anti aging kremler ve youn nemlendirici ürünler kullanmakta fayda var. Cildin kaybettii kolajeni yerine koymak için kolajen, C vitamini ve omega 3-6 içeren besinler tüketmeye özen gösterin. 40l yalarda cilt bakm yaparken boynunuza ve ellerinize de bakm uygulamay ihmal etmeyin. Bu yalarda cildin orta tabakasn uyaran mikroineleme, ineli radyofrekans, lazer uygulamalar ve mezoterapi (cilt altna inelerle besleyici vitamin ve çeitli destek ürünlerin verilmesi) gibi yöntemler de, ciltte kolajen ve elastin üretimine yardmc oluyor.

50li yalar

50li yalarda özellikle yanak bölgesinde azalm cilt alt ya dokusundan dolay, hacim kayb yaanp, cilt sarkyor. Ya ilerledikçe çene kemii, elmack kemii, akak kemii ve aln kemiinde anma ve çökme oluyor. Dermatoloji Uzman Dr. Mehtap Kdr Bu bölgelerin eski dolgunluuna gelebilmesi için dolgu uygulamalarndan faydalanlabilir. Natürel görünümün korunmas için her zaman eksileni yerine koyma mant ile tedavi planlandnda daha doal bir görüntü elde edilebiliyor. Dermatolounuzun oluturaca kozmetik uygulama takvimine göre PRP, kök hücre gibi hücresel bakmlar, nem as olarak da bilinen youn hiyalüronik asit içeren ürünlerin cilt altna enjeksiyonlar da yllk olarak planlanabilir. Bu uygulamalar cilde nemini kazandrd gibi parlaklk, elastikiyet ve sklamasna da yardmc olur diyor.

Ana Sayfaya Git