Yaşlılık gözlüğü takmak zorunda değilsiniz!

Presbiyopinin yani yakını görememenin sebebi, yaşlanan merceğin daha sert hale gelmesi ve esnekliğinin azalmasıdır. Bu sorundan kurtulmanın yolu ise presbyond lazerdir.

Haberler 16.04.2019 - 12:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gözlerimiz özellikle 40 yandan sonra yakn görme yeteneini yava yava kaybetmeye balar. Presbiyopi, 40 yan üzerindeki kiilerde yaa bal olarak gelien yakn görememe sorunudur diyen Göz Sal ve Hastalklar Uzman Op. Dr. Mehmet Söyler, presbiyopi ve presbyond lazer ile ilgili bilgiler verdi

Presbiyopi nedir?

Presbiyopi; mercein, uyum araclyla gözün odan deitirme yeteneini kaybetmesidir. Bu süreçte göz kaslar, mercein eklini deitirirler. Presbiyopi, 40l yalarn ilk yllarnda balar ve sonuçta herkes etkilenir. Presbiyopideki esas sknt, hipermetropinin aynsdr. Yakndaki nesnelerden gelen k nlarnn odak noktas, retinann arka tarafnda kalr ve odak dndadr. Hipermetropide, bunun böyle olmasnn sebebi, göz küresinin normalden ksa olmasdr. Presbiyopide durumun böyle olmasnn sebebi, yal mercein daha sert hale gelmesi ve esnekliinin azalmasdr. Bu da, odak noktasnn retinann önüne gelmesini salayan, uyumun gerçeklemesi için gerekli nlarn daha keskin bükülmesini zorlatrr ya da olanaksz klar.

ALIN VE AKAK BÖLGESNDE ARI OLUUR

Presbiyopinin belirtileri nelerdir?

Presbiyopinin ilk belirtisi, okurken nesneleri uzaklatrma ihtiyacdr diyen Göz Sal ve Hastalklar Uzman Op. Dr. Mehmet Söyler, lerleyen zamanlarda bu bulank görme daha da artar ve aln, akak bölgesinde arlar oluur. Gözü yakn nesnelere zorlanarak odaklamak zamanla baka sorunlar da beraberinde getirir. Okuduktan sonra uzaktaki nesneleri net olarak görmek de zorlaabilir çünkü uzaktaki nesnelere odaklanabilmek için uyum gerektirir dedi.

LAZERLE GÖZLÜKTEN KURTULABLRSNZ

Presyopi nasl tedavi edilir?

Dünyada bu konuyla ilgili uygulanan birçok tedavi yöntemi bulunmaktadr. Her tedavi yönteminin kendisine göre avantaj ve dezavantajlar vardr. u an presbiyopi tedavisi için tüm dünyada en güvenilir yöntem olarak kabul edilen göz içi multifokal mercek operasyonlar ve presbyond lazerdir.

ASTGMATZMASI OLANLAR DA TEDAV EDLEBLR

Presbyond lazer kimlere uygulanabilir?

Op. Dr. Mehmet Söyler, Presbyond lazer; uzak gözlüü takmayan ve astigmatizmas olan (2.0 D silindire kadar) presbiyopik hastalar da dhil -8.0 D ile +2.0 D aras gözlük kusuru olanlar tedavi etmede etkin ve ispatlanm bir yöntemdir diyor.

Ana Sayfaya Git