Yaşlılara 'sıcak hava' uyarısı

İÇ Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Gökpınar, özellikle yaşlılara, sıcak havalarda daha fazla dikkatli olmaları ve tansiyonlarını daha sık ölçtürmeleri uyarısında bulundu.

Haberler 05.07.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kalp-damar hastalklar, böbrek yetmezlii, diyabet, astm gibi kronik hastalklar olan yallar için ar scaklar ciddi risk kayna. çünkü yaz mevsiminde vücutta sv ve elektrolit kayb yaanyor, kalbin i yükü artyor ve tansiyon düzensizlikleri ba gösteriyor. Özellikle yaz scaklarnda kalp krizi ve inme riskinin arttna dikkat çeken Medicana Bursa Hastanesi ç Hastalklar Uzman Uz. Dr. Buket Gökpnar, Bu havalarda baz ilaçlarn etkinliinin de deiebildiini belirterek, Bu nedenle yal insanlarn salk kontrollerini ihmal etmemeleri ve özellikle tansiyonlarn daha sk ölçtürmeleri gerekir. Tansiyon düzenleyici ya da idrar söktürücü ilaçlarn, doktor takibinde doz ayarlamas yaplmas gerekebilir dedi.

BAIRSAK ENFEKSYONLARI DA ARTIYOR

Scak havalarn barsak enfeksiyonlarna da sebep olabileceini dile getiren Gökpnar, Scak havalarda barsak enfeksiyonlarna sebep olabilen bakteriler, yiyeceklerde daha kolay üremektedir. yi ykanmayan sebze ve meyveler, barsak enfeksiyonlarna yol açar. Scak yaz döneminde artan mikrobik barsak enfeksiyonlarndan korunmak için hijyen kurallarna daha çok dikkat edilmelidir diye konutu.

KLMA UYARISI

Özellikle yallarn günete uzun süre kalmamalar, bol sulu gda ve içecekleri tüketmeleri, ar yemeklerden kaçnmalar gerektiini hatrlatan Gökpnar, Temizlii ve bakm yaplmayan klimalar, alerjik ve mikrobik hastalklara neden olabilir. Klima ve soutma sistemlerinin düzenli bakmnn yaplmas, özellikle de yallarn zatürreye yatknl kolay olduundan önemlidir uyarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git