Yağ yakan besinler

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte pek çok insan, kışın rehavetinden kurtulup kilo verme telaşına girdi. Kimileri kendisine uygun olduğunu düşündüğü bir diyete başlıyor, kimileri de sağlıklı olduğunu düşündüğü yiyeceklerden tüketerek fazla yağlarından kurtulmaya çalışıyor. Ancak bazı besinler var ki hem vücuda sağlık katıyor hem de doğru miktarlarda tüketildiğinde yağ yakımına yardımcı oluyor.

Haberler 17.04.2018 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beslenme ve Diyet Uzman Dyt. Aslhan Altunta, salkl bir diyette olmas gereken ve kilo vermeyi kolaylatran besinler ile ilgili bilgi verdi.

Baz besinler içerdikleri maddeler nedeniyle metabolizmay hzlandrmakta, tokluk hissi salamakta ve ya yakmn kolay hale getirmektedir. Kiiye uygun, yeterli ve dengeli bir diyet program içerisinde tüketildiinde ya yakmn hzlandran 5 besin öyle sralanmaktadr:

Zerdeçal

Barsak hareketlerini hzlandrarak sindirime yardmc olurken, ayn zamanda yalarn yaklmasna yardmc olmaktadr. Az içinde bulunan baz reseptörleri etkileyerek metabolizmay hzlandrmakta, tatl krizlerini önlemekte ve itah kesmektedir. Kan ekerinin dengelenmesine yardmc olur ve vücutta ya hücrelerinin birikmesini engeller. 1 çay ka zerdeçal 1 su barda scak suda bekletip limon ve az miktarda bal ekleyerek tüketmek tüm bu etkilerden faydalanmay salar.

Yourt

Yourt içerdii yararl bakteriler sayesinde sindirimin düzenlenmesine ve ya yakmna destek olmaktadr. Yaplan bir çalmada öün aralarnda yourt tüketen bireylerin öün aralarnda hiçbir ey tüketmeyenlere oranla daha fazla ya kütlesi kayb olduunu göstermitir. Özellikle de karn bölgesindeki yalarn yakn artrmtr. çerdii vitamin, mineraller ve proteinler sayesinde de besin deeri yüksek olan çok kymetli bir yiyecektir. Her gün bir kase yourt ikindi öünü için güzel bir alternatif olacaktr.

Hindistan cevizi ya

Hindistan cevizi ya, içerdii MCT (orta zincirli ya asitleri) içerir. Bu ya çeidinin metabolizmas dier yalardan farkldr. Bu sayede ya yakmn destekler. Hindistan cevizi yann dumanlanma noktas yüksek olduundan sdan kolay etkilenmez. Kahve veya süt içerisine, 1 kak hindistancevizi ya eklenerek ya yakm hzlandrlabilir.

Krmz biber

Krmzbiber içerdii kapsaisin maddesi sayesinde yemeklerinize lezzet vermekten çok daha fazlasn yapar. Güçlü bir antioksidan olan kapsaisin tok hissini artrr ve ar yemek tüketimini engeller. Ayrca vücut scakln da artrarak daha hzl kalori yakmna yardmc olur. Daha hzl ve verimli kalori harcanmas da ya yaknn hzlandrr.

Fstk ezmesi

1 yemek ka ekersiz fstk ezmesi tokluk sürecini uzatmakta, kan ekerinin dengelenmesine yardmc olarak ya yakmn hzlandrmakta. Ya içerii ve kalorisi yüksek bir besin olmasna ramen içerdii salkl yalar, protein, vitamin ve mineraller sayesinde bir çok olumlu etkiye sahiptir.

Ya yakmn hzlandran ara öün tarifi:

200 ml yourt, 1 çay ka zencefil, 1 çay ka zerdeçal, 1 çay ka krmz pul biber, 1 tatl ka keten tohumu, 1 çay ka çörek otunu kartrn. Sabah kahvalts ya da ikindi ara öünü olarak tüketebilirsiniz.

Ana Sayfaya Git