Yalnızlık en fazla 20'li, en az 60'lı yaşlarda hissediliyor

Yalnızlığın 20'li yaşlarda en yüksek, 60'larda ise en düşük seviyede hissedildiği ortaya çıktı.

Haberler 12.11.2020 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NewsMedicalLifeSciences sitesinin haberine göre, ABDde California Üniversitesi San Diego Tp Fakültesi, farkl ya gruplarnda yalnzla yol açan psikolojik ve çevresel faktörleri inceledi.

çalmaya yalar 20 ila 69 olan 2 bin 843 kii katld.

Ayrntlar Journal of Clinical Psychiatry dergisinin internet saysnda yer alan aratrmada, yalnzlk seviyesinin, 20li yalarda zirve yapt, 60larda en düük çkt, 40l yalarn ortasnda yine yükselie geçtii gözlendi.

Uzmanlar, düük empati ve efkat seviyesi, dar sosyal iletiim alar, e sahibi olmama ve uyku bozukluklarnn, tüm ya gruplarnda yalnzln göstergeleri olduuna iaret etti.

Düük sosyal öz yeterlilik ve yüksek kayg, 60l yalar hariç dier ya gruplarnda ar yalnzlkla ilikilendirilirken, 50li yalarda düük kararllk seviyesi yalnzlkla badatrld.

çalmada, 20li yalarnda insanlarn, bir kariyer ve e sahibi olmaya çalrken youn stres ve bask altnda olduklarna, 40larnda da yüksek tansiyon ve diyabet gibi salk sorunlaryla yüzlemeye baladklarna dikkat çekildi.

Aratrma ekibinden Dilip V. Jeste, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna vurgu yaparak, Bu zorlu zamanlarda yalnzl azaltmak için hangi stratejilerin etkili olabileceini anlamak istedik. Yalnzlk, salgn durdurmak için gerekli olan fiziksel mesafeyle daha da kötü bir hal alyor. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git