Yaşamak istiyoruz!

Hakkari’de böbrek yetmezliği hastası Bahar Salim (17), ablası Rabia Salim’in (23) verdiği böbrekle hayata tutundu. Bahar gibi böbrek yetmezliği hastası olan kardeşleri Kübra (21) ve Efe Salim (24) de böbrek bekliyor.

Haberler 19.11.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 40 kilometre uzaklktaki Doanyurt köyüne bal Balar mezrasnda yaayan Vahide ve Osman Salim çiftinin çocuklar Bahar, Kübra ve Efe Salime farkl zamanlarda rahatszlannca gittikleri hastanede böbrek yetmezlii tehisi konuldu. Aile zor günler geçirirken, 2 yl önce Rabia Salim, rahatszl nedeniyle okulunu brakmak zorunda kalan kardei Bahara böbreini verdi. stanbul Gaziosmanpaa Eitim ve Aratrma Hastanesinde yaplan operasyonla Bahar Salim, salna kavutu. Kübra ve Efe Salim de böbrek bekliyor.

Bahar Salim, kendisine böbreini veren ablasna teekkür ederek, Yatlarm eitimlerine devam ederken, ben okulu braktm. Ablamn sayesinde ikinci bir hayata baladm. Ondan aldm böbrekle hayata tutundum. Ablam böbreini vermeseydi ben imdi diyalize bal yaayacaktm, belki de hayatta olmayacaktm. Ablamn sayesinde diyalizden kurtuldum. Artk yatlarm gibi eitim hayatma devam edebileceim. Hayallerim var, hayallerimi geride brakmak istemiyorum dedi.

HER YÜRÜDÜÜNDE, ELENDNDE MUTLU OLUYORUM

Rabia Salim ise diyalize bal kalmamas için kardeine böbreini verdiini ifade ederek, Her yürüdüünde, elendiinde ben çok mutlu oluyorum. Diyalizdeki insanlar gördüm. çok zor bir durumdu. Kardeimin de diyalize bal kalmamas için böbreimi verdim. stanbul Gaziosmanpaa Hastanesinde nakil gerçekleti. Dier kardeim Kübra da her iki böbrei iflas etmi durumda. Keke onun için de bir ey yapabilsem. Sadece Bahara verdim. Kübra kardeimin de yaayabilmesi için yetkililerden yardm bekliyoruz. Kübra kardeimin de diyalize bal kalmasn istemiyorum. Onun için de böbrek bulunmasn istiyorum diye konutu.

NAKL BEKLEYEN KÜBRA: BZM çN UMUT OLUN

Böbrek nakli bekleyen Kübra Salim de, Son bir aydr hiç kontrollerime gidemiyorum. u an böbreklerim ne kadar çalyor bilemiyorum. Diyalizlik bir süreç beni bekliyor. Ablam kardeime bir böbreini verdi. Hayata tutundu. Ben de imdi bana verilecek bir böbrek bekliyorum. Tüm yetkililere sesleniyorum. Bizim için bir umut olun, umut mz sizlersiniz dedi.

Ana Sayfaya Git