Yaşlılara 3 farklı mimarı huzur evi!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlıların iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için yeni yapılacak huzurevi hizmet binaları için üç farklı mimari modeli yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Haberler 28.09.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk, yapt yazl açklamada, Bakanlk olarak yallara götürülen hizmetlerin kalitesini ve çeitliliini artrmaya yönelik çalmalara devam ettiklerini belirtti.

Yal vatandalarn artk kalabalk kurumlarda kalmadklarn aktaran Selçuk, Yallarmzn mümkün olduu kadar kendi ortam içinde bulunduu ve alt yerlerde ancak hayatlarn daha da kolaylatracak koullar altnda devam edebilmesine yönelik bir hizmet anlayna sahibiz. Ülkemizin dört bir yanna yaylm yal bakm kurulularmzda 2020 yl Austos ay itibaryla 15 bin 795 kapasiteli 155 huzurevinde, 13 bin 790 yalmza yatl kurumsal bakm hizmeti sunuyoruz. 4 bin 553 yalmz da Bakanlmza bal huzurevlerinden ücretsiz yararlanyorlar. ifadelerini kulland.

HUZUREV PROJE MODELLERN Üç FARKLI KATEGORDE DEERLENDRYORUZ

Bakm kurulularn yallarn ihtiyaçlarna uygun olarak tasarladklarn belirten Selçuk, her bir yeni kuruluun tasarmnn yallarn kullanmna uygun olarak eriilebilir ve ayn zamanda ihtiyaca göre kiiselletirilebilir özelliklerde dizayn edilmesini amaçladklarnn altn çizdi.

Bakan Selçuk, unlar kaydetti:

Huzurevi proje modellerini site tipi, avlu tipi ve küçük ev tipi proje olmak üzere üç farkl kategoride deerlendiriyoruz. Site tipi proje, bakma ihtiyaç duymakta olan ve bedensel fonksiyonlar zayflam yallarmza hizmet vermek amaçl olarak tasarladmz bir huzurevi modelidir. Avlu tipi projeyi günlük ilerini kendi bana yerine getirebilen ve fiziksel hareketlilie daha çok ihtiyaç duyan yallarmz için planladk. Bu model, demans gibi bilisel fonksiyonlarnda bozulmalar meydana gelen yallarmz için özel tasarland. Küçük ev tipi proje de daha bamsz yallarmzn kendilerine ait yaam alanlarnda günlük hayatlarn sürdürmelerine olanak tanyan bir model.

Uak ve Tokatta avlu tipi mimari ile tasarlanm yal bakm kurulular olduunu belirten Selçuk, Adana ve Yalovada da küçük ev tipi mimari ile tasarlanm kurulular bulunduunu ifade etti. Selçuk, gelecek süreçte üç farkl mimari projeyi yaygnlatracaklarn vurgulad.

2023 SONUNA KADAR 53 HUZUREVN DAHA HZMETE SUNMAYI PLANLIYORUZ

Huzurevleri ve bakm kurulularnda yallarn ihtiyacna en uygun ekilde hizmet vermeye devam edeceklerinin altn çizen Bakan Selçuk, Bakanlk olarak ülkemizin artan yal nüfusunu göz önünde bulundurarak, 2023 sonuna kadar toplam 5 bin 425 kapasiteli olmak üzere 53 huzurevini daha hizmete sunmay planlyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git