Yaşlılara el uzatıldı

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tek tek tespit ettiği yaşlı ve bakıma muhtaç 80 vatandaşa evde bakım ve sağlık hizmeti veriyor. Vatandaşlara ev temizliğinden yemek yapımına kadar her türlü hizmet veriliyor.

Haberler 08.05.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan Diyarbakr Yeniehir Belediyesine kayyum olarak görevlendirilen Kaymakam Serdar Kartal göreve geldikten sonra Yeniehir her yerde slogan yola çkt.

Sosyal belediyecilik anlayyla yola çkan Kartaln talimat ile Yeniehir Sosyal Yardmlama ve Dayanma ve Yardmlama Vakf tarafndan 18- 24 Mart Yallar Haftasnda balatlan Yaratana saygdr yalya hürmet projesi kapsamnda ilçede tek bana veya ei ile yalnz yaayan, 65 ya üstü 232 vatandan evi tek tek ziyaret edilerek bakma muhtaç ve kimsesiz olduu tespit edilen 80 yal vatandan evde bakm ve salk hizmeti yürütülüyor.

Yal ve bakma muhtaç

Evde bakm ve salk hizmetleri kapsamnda vatandalarn kyafetlerinin ykanmas, ütülenmesi, yemeklerinin piirilmesi, evlerinin süpürülmesi, yerlerin, camlarn silinmesi tuvalet ve banyonun ykanmas, hallarn silinmesi, evinin gerekiyorsa ilaçlanmasnn salanmas, misafir gelecek ise misafirlerin arlanmasnn yan sra rutin veya hastala bal olarak almalar gereken ilaç saatlerine alnmas gibi yallarn yaadklar ortamn salk koullarna uygun hale getirilmesi hizmetleri veriliyor.

Hasta vatandaa refakat ettiler

Evde bakm ve salk hizmetlerinden yaralanan erife Atl adl vatanda, önceki gün yaplan kontrollerde hasta olduu tespit edilerek olay yerine çarlan 112 ekiplerinin ilk müdahalesi sonras hastaneye kaldrld. Evde bakm ve salk hizmeti personelleri hem hastanede hem de tedavi sonrasna kadar refakatçi olarak Atlya elik etti. Bu hizmetten oldukça memnun olduunu söyleyen Atl, Bana yardm edenlerden ve bu projeyi hayata geçirenlerden Allah raz olsun dedi.

Ana Sayfaya Git