Yaz Aylarında Cilt Lekelerine Dikkat!

En fazla karşılaşılan cilt problemlerinden biri olan cilt lekelerinin yaz aylarında arttığını söyleyen Dermatolog Dr. Yelda Bice; leke tedavileri ile ilgili bilgi verdi.

Haberler 19.05.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaz aylarnda svak hava ve güne nlarndan dolay ciltteki lekelerin arttn söyleyen Dermatolog Dr. Yelda Bice,medikal tedavi ile lekelerin silinebileceini söyledi. Leke tedavilerinde planlamada lekenin tipinin, oluma eklinin, derinliinin önemli olduunun altn çizen Bice, Lekeye yaklammzda arlkl olarak lazerli tedaviler özellikle de q anahtarl lazerler hala dünyada da bizde de arlkl olarak kullanlmakta. Bu tedavileri PRP, leke mezoterapileri bazen yüzeysel lekeler için soyucu tedaviler ile de destekleyebiliyoruz dedi. Bu tedavilerin kiinin genetik olarak lekeye yatknln ortadan kaldrmadn söyleyen Dermatolog, güneten koruyucu önlemlerin alnmasnn büyük önemi olduunu belirtti.

Cilt düman güne nlar

Günein cilt üzerinde birçok hasara sebep olduunu söyleyen Dermatolog Dr. Yelda Bice,Genetik faktörlerinde yeri tabi ki tartmasz ancak d etkenlerden en çok bilimsel olarak da kantl foto yalanma ya neden olan güne hasar ilk sraya oturuyor diyebiliriz. Ciltte oluturduu lekelerden, nem kaybna, yaptalarnn hasarnn artmasna, hatta prekanseröz yani kanser öncülü lezyonlarn olumasna kadar ciltte birçok hasara sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden birçok tedavinin seyrinde ya da günlük yaantda güneten korunmann önemi üzerinde biz dermatologlar bu kadar durmaktayz dedi.

Cilt için en önemli ey; düzenli ve dengeli beslenmek

Cildimizin salkl olmas ve her türlü hastalktan bizi koruyabilmesi için tavsiye veren Dermatolog Dr. Yelda Bice Ana kurallar koymak gerekirse düzenli ve dengeli beslenmek, zararl alkanlklardan uzak durmak, gün içinde yeterli sv tüketimine önem göstermek, uyku düzenimize dikkat etmek, stresten uzak durmak kiinin yaam kurallar arasnda olmal dedi. Bice, salkl bir cilde sahip olmak için; cildi temizlemek, cilde uygun ürün kullanmak ve zararl nlardan düzenli korumann önemine dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git