Yaz aylarında enfeksiyon uyarısı

Doç.Dr. Behice Kurtaran, sıcakların artması ile birlikte sinek ve kene ısırmasıyla klima havuzlardan kaynaklanan enfeksiyonlara karşı uyardı.

Haberler 11.06.2017 - 01:25 Son Güncelleme : 11.06.2017 - 01:26

Yaz döneminin bakteriyel enfeksiyon aylar olarak nitelendiini aktaran Doç.Dr. Behice Kurtaran, bu dönemde sinek, kene ve benzeri eklem bacakllar ile tanan virüs hastalklarna dikkat çekti. Doç.Dr. Kurtaran, Yazn çounlukla açk havada vakit geçiriyoruz. Darda yemek aktiviteleri, paketlenmi ürün tüketilmesi ve piknik yaplmas besin zehirlenmelerinin bu aylarda younlamasna neden oluyor dedi.

ÖNERLERE KULAK VERN

Doç.Dr. Behice Kurtaran, hava scaklndaki art ile bakteriyel enfeksiyon görülme skl arasnda doru orant bulunduunu vurgulad. Doç.Dr. Kurtaran, öyle konutu:

Özellikle Pseudomonas aeruginosa ad verilen bakteri, yüzme havuzlar ve göllerde yüzen bireylerde daha sk enfeksiyona yol açmaktadr. nekler yazn daha çok bakteriyel yaylma sahip olmakta ve E.coli ad verilen bakterinin bu etlerin az pimesi nedeniyle özellikle mangal sezonlarnda insanlar arasnda yaylm görülüyor. Göl ve iyi klorlanmam havuzda yüzen bireyleri etkileyen ve bazen ölümcül hastalklara yol açan parazitler de var. Hijyen açsndan güvenli havuzlar tercih edilmeli. El ykamak, yiyecek ve içeceklerin özellikle çocuklar arasnda paylamndan kaçnmak nem tayor. Sinek ve kene sr ile bulaan hastalklardan korunmann en önemli yolu ise uzun kollu ve paçal kyafetler, uzun bot ve çoraplarn tercih edilmesidir. El hijyeni, uygun sda yiyeceklerin piirilmesi ve buzdolabnda saklanmas da enfeksiyonlarndan korunmada önemlidir.

Ana Sayfaya Git