Yaz hastalıkları kâbusunuz olmasın!

Yazın mevsimiyle birlikte deniz ve havuz sezonu açıldı. Sıcak ayları rahat geçirebilmek için uzmanlar uyarırken dikkat edilmesi gereken hastalıkların da altını çizdi. Yakıcı sıcaklarla gelen hastalıklar önlem alınmazsa kalıcı sorunlara neden olabilir.

Haberler 15.07.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yazn mevsimiyle birlikte deniz ve havuz sezonu açld. Scak aylar rahat geçirebilmek için uzmanlar uyarrken dikkat edilmesi gereken hastalklarn da altn çizdi. Yakc scaklarla gelen hastalklar önlem alnmazsa kalc sorunlara neden olabilir.

Gda Zehirlenmesi

Scak havalarda gdalar uygun koullarda saklanmadnda zehirlenme riskini beraberinde getiriyor. Yaygn belirtiler arasnda bilinen kusma, ate, ba dönmesi ve karn ars yaandnda mutlaka bir hekime bavurulmaldr. MTM verilerine göre, gda zehirlenmesi 10 bini aan haber saysna konu oldu.

Güne çarpmas

Ar terleme vücuttaki su orann azaltarak tuz kaybna neden olur. Güne çarpmas olaylarnda ba dönmesi, kusma, ate, bilinç kayb ve baylma görüldüünde serin bir ortama geçilerek bol sv tüketilmeli ve doktora bavurulmaldr. Rapora göre, güne çarpmas konusu 4 bin 481 adet haberle yer ald görüldü.

Göz iltihabna dikkat!

Yaz aylarnda dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden biri de göz saldr. Havuz kullanm ve günein youn etkisi sebebiyle gözlerde oluabilecek hassasiyet ve iltihaplanma için birtakm önlemler art. Özellikle kalabalk ve temizlii yeterince yaplmayan havuzlarda gözlerin hastalk kapma riski en önemli etkendir. Salkl gözler için bakm düzenli yaplan havuzlar tercih edilirken deniz gözlüü kullanm ve sudan çkar çkmaz du almak önemli tedbirler arasnda yer alr.

Yaz aylarnda dier dikkat edilmesi gereken faktör ise güne gözlüü kullanm ve seçimidir. Ultraviyole filtreli güne gözlüklerin kullanmna özen gösterilmelidir. Göz hastalklar, 3 bin 794 haberleri medyada yer buldu.

Bronzlama keyfiyle gelen güne yanklar

Yaz aylarnda bronzlama istei her cilt tipi için zararl etkilere sahip olduu uzmanlar tarafndan devaml vurgulanan konular arasnda yer alr. Özellikle günee maruz kalan açk tenli kiilerde risk faktörü oluturan güne, cilt yanklarna sebep olabilir. Güne yanna maruz kalan cildi nemlendirmek, bol bol su tüketmek, sv içerii yüksek besinler tüketmek, souk kompresler yapmak ve hafif kyafetler tercih edilmelidir. Günein yaratt ikinci dereceli yanklarda ise mutlaka uzman yardm alnmaldr. Güne nlarnn dik geldii 11.00 16.00 saatleri arasnda günee maruz kalmamak ve cilt tipine uygun faktörlü güne kremi kullanmak hayati önem tamaktadr. Güne yanklar, 3 bin 593 habere konu oldu.

Klima çarpmas

Yazn scak günlerinde serinlemek için klima karsna geçmek ciddi salk sorunlarna neden oluyor. Özellikle yaz aylarnda görülen klima hastal dier adyla lejyoner hastal akcieri tehdit etmektedir. Boyun, srt tutulmas, göüste ar klimann verdii rahatszlklar arasnda görülür. Klima çarpmas, 2 bin 403 haberle yer buldu.

D kulak iltihab

Deniz ve havuz mevsiminin balad bu aylarda sk sk yüzmek d kulak için risk faktörü olabilir. Yüzerken gerekli tedbir alnmadnda d kulak iltihab riski artabilir. Kulakta kant ve iltihap oluurken duyma yetisi de azalabilir. D kulak iltihabna yakalanmamann en iyi yollarndan biri yüzme sonras kulaklar kurulamak ve bone takmak çözüm yolu olabilir. D Kulak ltihab, 628 haberle yer ald.

Ana Sayfaya Git