Yaz mevsiminde çoğumuzun ortak sorunu

Ciltte gerilme hissi, kepeklenme, pul pul soyulma, çatlaklar, kaşıntı… Siz de bu sorunlardan yakınıyorsanız, cildiniz kurumuş olabilir! Çoğumuzun ortak derdi olan ciltte kuruluk yaz aylarında en sık karşılaşılan cilt problemlerinde ilk sırada yer alıyor. Yaz mevsiminde güneş ışınlarının yeryüzüne daha yoğun ulaşması ve deniz ile havuza girildikten sonra duş alınmaması nedeniyle tuzlu suyun cilt yüzeyinde kalması, cildi kurutuyor. En sık ellerde, kol ve bacağın alt kısımlarında, göz çevresi ile dudaklarda görülse de, ciltte kuruluk vücudun hemen her bölgesinde oluşabiliyor. Cilt kuruluğu için önlem alınmadığında yüzde, özellikle göz çevresinde ince kırışıkların oluşumu hızlanabiliyor. Bunun yanı sıra kuruluğun artmasıyla birlikte ciltte geniş ve derin çatlaklar, açık yaralar, egzama ile enfeksiyon gibi daha ciddi sorunlar gelişebiliyor!

Haberler 18.08.2021 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dermatoloji Uzman Dr. Serpil Prmt, bu nedenle cilt kuruluunun hafife alnmamas gerektiine dikkat çekerek, Her türlü önleme ramen kuruluk ikayeti devam ediyorsa, kuruluun yan sra kzarklk, kant ve çatlama gibi ek sorunlar olumaya baladysa zaman kaybetmeden bir hekime bavurmak gerekiyor diyor. Dermatoloji Uzman Dr. Serpil Prmt cilt kuruluuna kar almamz gereken önlemleri anlatt önemli öneriler ve uyarlarda bulundu!

Koruyucu kremi 30 dakika önce sürün

Günein kurutucu etkisinden korunabilmek için dar çkmadan 30 dakika önce güne koruyucu ürünü cildinize sürün. Ayrca kremi her 2-3 saatte bir tekrar etmeye özen gösterin.

Deniz ve havuz sonrasnda du aln

Denizden veya havuzdan çktktan sonra mutlaka du aln ki tuzlu veya klorlu su cilt yüzeyinde kalarak kurulua neden olmasn.

Du süresini 10 dakikayla snrl tutun

Cildin nemini kaybetmemesi için banyo ve du süresini 10 dakika, hatta daha ksa tutmay alkanlk haline getirin. Yine ayn nedenle scak deil, lk suyla ykann. Ayrca günde bir defadan fazla banyo yapmamanz da cilt salnz korumak açsndan önem tayor.

Sert ve kurutucu ürünler kullanmayn

Du alrken sert ve kurutucu etkiye sahip temizleyici ürünler yerine, nemlendirici içerikli sabun ve jelleri tercih edin.

Nemlendiriciniz cilt yapnza uygun olsun

Nemlendiriciler cildin yüzeyini kaplayarak suyun cilde hapsedilmesini salyor. Ancak dikkat! Etkili sonuç alabilmek için cilt yapnza uygun nemlendiriciyi her gün kullanmay alkanlk haline getirin.

Bol bol su için

Dermatoloji Uzman Dr. Serpil Prmt, Yaz aylarnda su tüketimini artrmanz da cilt kuruluuna kar alabileceiniz önlemler arasnda yer alyor. Günde 2,5-3 litre su içmeyi ihmal etmeyin diyor.

Ana Sayfaya Git