Yazın saç ekimi olur mu?

Saç ekimi uzmanları, yaz aylarında ekim yapılmaz algısının doğru olmadığını, 4 mevsim yapılabildiğini belirtti.

Haberler 31.07.2021 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saç Ekim ve Estetik Uzman Ömer Uur, Saç ekimi yaz aylarnda yaplamaz algsnn doru olmadn belirterek, her mevsim yaplabiliceini kaydetti. Uzman Uur, u mevsim daha iyidir bu mevsim uygun deildir söylemleri pek uygun deil. Yaz aylar olduunda Ömer Uur Saç Ekim Merkezi sosyal medya hesaplarmz yaz aynda ekim sorularyla ilgili adeta kitleniyor. Aldklar cevaplarla tatmin olan hastalarmzn birçou bu görümelerden sonra yaz ay için saç ekim randevusu talebine bulunmaktalar dedi.

PEK DORU MEVSM HANGS

Genelde saç ektiren kiiler, yaz mevsiminde terleme olduundan enfeksiyondan korktuunu kaydeden Uzman Uur, bilinenin aksine olduunu belirtti. Uzman Uur, Saç ekimi ilemi günümüzde mikro cerrahi yöntemlerle yaplr. Bu sebeple saç ektiren kiilerin kafasnda herhangi bir diki ya da kesik durumu söz konusu deildir. Dolaysyla iyileme hzl olacaktr ve buna bal olarak da enfeksiyon riski daha düüktür. Saç ekiminde önemli olan ekim ilemi sonras uyulmas gereken kurallara dikkat etmek ve uygulamak. Operasyondan sonraki ilk iki haftalk süreç oldukça önemli zira bu dönem kabuklanma evresi yaanr ve bu kabuklanma evresinde biz uzmanlarn önerdii kurallara ve hastann yapmas gereken uygulamalara mutlaka uyum salamas gerekir diye konutu.

GÜNETEN DORU FAYDALANMALIYIZ

Günein vücut için tüm vitaminlerin kayna olduunun altn çizen Medikal Saç Ekim ve Estetik Uzman Ömer Uur, fakat doru saatlerde yararlanlmadnda faydas kadar zararnn da bulunduunu kaydetti. Uzman Uur, Ultraviyole nlar normal saç bile olumsuz etkilerken ekilen saça da zarar verebilir. Dolaysyla yaz aylarnda saç ektiren kiilerin uymas gereken baz kurallar var. lemden sonraki ilk 15 gün ekim bölgesinde kabuklanmalar olaca için direkt güne na maruz kalmamal ve apka kullanlmaldr. Güne nlarnn daha dik geldii 10.00-16.00 saatleri arasnda dikkat etmekte fayda var eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git