Yediğin cildine yansıyor

Tüketilen besinler ve alınan vitaminler cilde yansıyor

Haberler 27.02.2021 - 00:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dr. Ör. Üyesi Damla Demir, Salkl ve güzel bir deri yaps için iyi ve dengeli beslenmenin yan sra antioksidan içeren gdalarn tüketilmesi önemli. ifadelerini kulland.

Demir, salkl, parlak ve daha genç bir cilde sahip olmann formülüne ilikin yapt açklamada, cildin tüketilen besinlerin ve alnan vitaminlerin aynas olduunu belirtti.

Diyete doru besinler ekleyerek biyolojik yatan daha genç ve daha parlak bir cilde kavuulabileceini ifade eden Demir, hücre yenilenmesini hzlandrarak krklklarn ertelenebileceini bildirdi.

Demir, salkl ve güzel bir deri yaps için iyi ve dengeli beslenmenin yan sra antioksidan içeren gdalarn tüketilmesinin önemli olduuna dikkati çekerek, Özellikle yeil yaprakl sebzeleri ve narenciye grubu meyveleri tüketmek derimizde çevresel faktörlerin oluturduu zararl etkileri azaltr, yalanmay geciktirir ve bize genç dinamik bir görünüm salar. Ayrca günde en az 2 litre su içmek, tuz, eker ve un üçlüsünden kaçnmak, sigara içmemek, günein zararl nlarna kar düzenli güne koruyucu kullanmak, salkl bir cilt için gereklidir. ifadelerini kulland.

E VTAMN, DERYE NEM KAZANDIRIR, GÜNEE KARI KORUR

Dr. Ör. Üyesi Damla Demir, E vitamininin deriyi onaran yalanma kart bir antioksidan olduunu aktararak, unlar kaydetti:

E vitamini, deriye nem kazandrr. Günee kar korur. E vitamini bitkisel yal tohumlar, sert kabuklu meyveler, spanak, brokoli de bulunur. Son zamanlarda da popüleritesi yükselen C vitamini ise kollajen üretimini arttrarak etki gösteren bir antioksidandr. Turunçgiller, brokoli, çilek ve ahudududa yüksek miktarda bulunur. A vitamini ise güne nlarnn sebep olduu DNA hasar ile savaan bir antioksidandr. Deri katmanlarna olan etkisi ile kollajen üretimi ile krklklarn iyilemesini salar. Hücre yenilenmesini salayarak salkl bir deri yaps oluturur. A vitaminin öncüsü olarak bilinen beta karoten, havuç, domates ve lahanada bulunur. Koenzim Q, deri de serbest oksijen radikallerini azaltarak vitamin E koruyan güçlü antioksidandr. Sardalya, uskumru, somon, brokoli, spanak ve fndkta bolca vardr.

B grubu vitaminlerin ultraviyole hasarn azaltarak kollajen sentezini uyardn belirten Demir, bu vitaminlerin derinin ya tabakasnn korunmasna katkda bulunduunu, krmz et, karacier, balk, süt, yumurta ve tahllarda olduunu kaydetti.

FOLK ASTN HIZLI HÜCRE DÖNGÜSÜNE SAHP HÜCRELERDE KRTK ÖNEM VAR

Demir, folik asitin de DNA sentezinde görevli olduunu anmsatarak, sözlerini öyle sürdürdü:

Hzl hücre döngüsüne sahip hücrelerde kritik önemi vardr. Hem anti kanserojen hem de güçlü antioksidandr. Karacier, et, süt ve yeil yaprakl sebzelerde bulunur. Selenyum güne nlarnn oluturduu DNA hasarn önler ve derinin ya tabakasn korur. Salkl bir deri ve saç yaps için önemli bir mineraldir. Brezilya cevizi, tavuk, hindi, ton bal, somon, ayçiçei çekirdei, chia tohumun selenium zenginidir. çinko ise büyüme, gelime, yara iyilemesi ve kollajen sentezi için gereklidir. çinko en çok fstk, yeil yaprakl sebzeler ve kabuklu deniz hayvanlarnda bulunur.

Demirin vücutta temel fonksiyonu oksijen tanmas olmakla birlikte normal deri, salkl saç ve trnak yaps için gerekli olan en önemli bir minerallerden olduunu aktaran Damla Demir, En zengin demir kayna krmz ettir. Ayrca yumurta, yeil yaprakl sebzeler, kuru baklagiller ve kuruyemilerde de bulunur. Yaplan güncel çalmalarda bitki ve bitki ekstrelerinin serbest radikal oluumunu azaltt ve günein deride oluturduu tahribat önledii bildirilmitir. Soya, papatya, enginar, yeil çay, ginkgo biloba, üzüm çekirdei, nar suyu gibi gdalarn güçlü antioksidan bitkiler olduu kantlanmtr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git