Yemek borusunda tümor belirlendi

Şırnaklı hastanın yemek borusundan 6 santimetre büyüklüğünde tümör çıkarıldı

Haberler 11.03.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yemek borusunda 6 santimetre büyüklüünde tümör tespit edilen rnakl hasta, Vanda yaplan torakoskopik yöntemle yaplan ameliyat sayesinde salna kavutu.

rnakta ailesiyle yaayan 24 yandaki Fuat Demirin yemek borusunda 3 ay önce tümör olduu tespit edildi.

Doktor arkadann tavsiyesiyle Van Yüzüncü Yl Üniversite (YYÜ) Dursun Odaba Tp Merkezine bavuran Demirin tedavisine baland.

Genel Cerrahi Anabilim Dalnda, Prof. Dr. Mehmet çetin Kotann koordinesinde hastane Bahekimi Dr. Öretim Üyesi Ümit Haluk liklerden ve Aratrma Görevlisi Dr. Abdulselam Özdemirin gerçekletirdii ameliyatla Demirin yemek borusundaki tümör ses tellerine zarar verilmeden çkarld.

BU OPERASYON LMZDE LK DEFA YAPILIYOR

liklerden, AA muhabirine yapt açklamada, hastanelerinde kapal yöntem olarak bilinen laparoskopik ve torakoskopik ameliyatlar baaryla gerçekletirdiklerini söyledi.

Hasta Fuat Demirin yemek borusunda 6 santimetre büyüklüündeki tümörü torakoskopik yöntemle çkarmay baardklarn belirten liklerden unlar kaydetti:

Bu operasyon ilimizde ilk defa yaplyor. Bu ameliyatla hasta 20 santimetreye yakn bir kesikten, daha sonra oluacak ar ve enfeksiyonlardan kurtulmu oldu. Dünya literatüründe yemek borusunda bu kadar büyüklükte bir tümörün çkarld vakaya çok az rastlanr. Prof. Dr. Mehmet çetin Kotan hocamzn destekleriyle bu önemli ameliyat ilimizde gerçekletirdik. Kentte bu tarz ameliyatlar daha önce yaplmad için hastalar genellikle Ankara, stanbul ve zmir gibi ehirlere gitmek zorunda kalyordu. Bu durum hasta ve hasta yaknlarn maddi açdan zorluyordu. Üniversite hastanemizde bu tür ameliyatlar yapmann gururunu yayoruz.

Dr. Abdulselam Özdemir ise Hastann göüs kafesini açmadan herhangi bir damara veya ses tellerine zarar vermeden ameliyatmz baarl bir ekilde gerçekletirdik. Erken dönemde hasta tekrar yeme ve içmeye balad. Hastamz taburcu ettik. dedi.

SALIIMA KAVUTUU çN MUTLUYUM

Hasta Fuat Demir ise salna kavutuu için mutlu olduunu belirtti.

Üç ay önce göüs ars yaadn, yutkunamadn anlatan Demir, Birçok salk kuruluuna bavurdum. Endoskopi yapld ve yemek borumda kitle görüldü. Doktor arkadamn önerisiyle YYÜ Dursun Odaba Tp Merkezine bavurdum. Doktorlar ameliyatn riskli olduunu söylediler. Ksa süreli de olsa buradaki doktorlar tandm, onlara güvendim. Ameliyatm çok ükür baarl geçti. Salma kavutuu için çok mutluyum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git