Yeni belirtiler!

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Karaarslan, gözyaşı salgısıyla da koronavirüsün başka kişiye bulaşabildiğini açıkladı.Karaaslan gözde görülen o rahatsızlığın coronavirüs belirtisi olabileceğine işaret etti ve coronavirüsüün gözden bulaşını önlemek için uyarılarda bulundu.

Haberler 05.10.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Göz Hastalklar Uzman Doç. Dr. Cüneyt Karaarslan, gözya salgsyla da koronavirüsün baka kiiye bulaabildiini açklad. Gözden bulan effaf gözlük kullanmyla önlenebileceini kaydeden Karaarslan, ortak havlu kullanlmamas yönünde uyarda bulundu.

BUHARLAMA YA DA ELLERN GÖZLERE TEMASI

Daha çok damlack yoluyla bulaan koronavirüs, gözde ar sulanma, kzarklk, yanma, batma ve nadiren çapaklanma ile belirti gösterebiliyor. Göz Hastalklar Uzman Doç. Dr. Cüneyt Karaarslan, gözya salgsnda bulunan youn miktardaki koronavirüsün buharlama ya da ellerin göz ile temas sonucu bulamaya neden olduunu kaydetti. Karaarslan, muayene srasnda hasta ile doktorun bu temastan korunmas için makinelere yerletirilen effaf perdenin yan sra effaf gözlüklerle de önlem alndn belirtti.

Son dakika haberi: Uzmanlardan coronavirüs uyars! Coronavirüste yeni belirtisi olabilir

RSKL DURUMLARDA KULLANIN

effaf gözlüklerin riskli durumlarda kullanlabileceini dile getiren Doç. Dr. Karaarslan, Riskli bir odaya giriyorsunuz, orada saatlerinizi geçireceksiniz, havalandrma sknts olabilir. Ya da bizim gibi di hekimleri gibi hastaya bire bir yakn bir tedavi ya da muayene eden hekimler effaf gözlükler takmal. Böylelikle ne buharlama ne de dokunma yoluyla herhangi bir ekilde gözden göze bu enfeksiyonun geçmesini önlemi olacaksnz. Bu gözlükler koronavirüse kar özellikle çok fazla ekilde havaalanlarnda satlyor. Fakat optikçilerden de almak mümkün diye konutu.

Son dakika haberi: Uzmanlardan coronavirüs uyars! Coronavirüste yeni belirtisi olabilir

ELLERNZLE GÖZÜNÜZE DOKUNMAYIN

Gözden bulamadan korunmak için yaplmas gerekenleri anlatan Karaarslan, Vatandan birinci dikkat edecei husus, esas olarak elimizi gözümüze çok götürmememiz. çünkü herhangi bir nedenden ellerimize, parmaklarmza bulam enfeksiyonu göz yoluyla vücudumuza enjekte edebiliriz. Dier bir önlemli nokta ise havlu kullanm. Enfekte olan birisinin evde izole dahi olsa kulland ve gözyann bulat havluyu bir baka kii kendi yüzüne sürecek olursa gözden göze enfeksiyon bulaabilir dedi.

Son dakika haberi: Uzmanlardan coronavirüs uyars! Coronavirüste yeni belirtisi olabilir

TEK GÖZDE AIRI SULANMA CORONAVRÜS BELRTS OLABLR

Muayene srasnda üphelendii bir hastann da pozitif çktn söyleyen Doç. Dr. Karaarslan, Hasta zaten birtakm ikayetlerle geliyor. Genel görüntüsünden üphe duyuyorsunuz ve göz bulgularndan da o üpheyi destekleyici baz deliller elde ediyorsunuz. Bu defa o hasta ile daha farkl ilgileniyorsunuz. Mesela bir hastam tek bir gözde ar sulanma ile gelmiti. Gözya kanallar açkt. Göz ile ilgili yaplan tüm testler doal ve normal çkt. Fakat ar bir sulanma vard ve hastann genel durumunda ar bir halsizlik, yorgunluk, solgunlukla beraber kuru öksürüü vard. üphelerimizin dorultusunda hastay PCR testi için ilgili merkeze yönlendirdim. Test sonucu pozitif çkt. u an sal iyi diye konutu.

Son dakika haberi: Uzmanlardan coronavirüs uyars! Coronavirüste yeni belirtisi olabilir

KORONAVRÜS BELRTLER NELERDR?

COVID-19, farkl kiileri farkl ekillerde etkilemektedir. Enfekte kiilerin çou, hafif ila orta düzeyde semptomlar gelitirmekte ve hastaneye kaldrlmadan iyilemektedir.

Ana Sayfaya Git