Yeni doğan bebek 4 saatlik ameliyatla sağlığına kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, omurilik kesesi dışarıda doğan 39 haftalık bebek, başarılı geçen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Haberler 25.07.2017 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, omurilik kesesi darda doan bebek, 4 saat süren ameliyatla salna kavuturuldu.

Yüksekova Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzman Dr. Duygu Baykal, yapt açklamada, söz konusu hastaln beslenme bozukluu, radyasyon ve benzeri nedenlerden kaynaklanabileceini söyledi.

Omuriliin kese halinde darda kaldn anlatan Baykal, Bebeimizde 8 santimetrelik bir kese vard. Hem omurilii hem de omurilik zarn oluturduk. Sonrasnda da geni bir doku defekte olduu için yeniden bir doku oluturduk. çocuk doduktan 3 saat sonra ameliyata aldk. Ameliyat yaklak 4 saat sürdü. Bu konuda Ortopedi ve Kulak Boaz Burun doktorlarndan da destek aldk. Birlikte bir fikir birliine vararak bu ameliyat gerçekletirdik. diye konutu.

Bu tür vakalarn daha önce Hakkari ya da Vana sevk edildiini anmsatan Baykal, unlar dile getirdi:

Artk bu ameliyatlar burada yapabilecek ekip ve ekipman var. Bu ilçede ilk ameliyatmzd. Bundan sonra da devam edeceiz. Yüksekova Devlet Hastanesine geleli 10 gün oldu. Buraya gelirken hastanede bu kadar iyi doktorlarn olabileceini düünmemitim. Hepsi kendi branlarnda oldukça eitimli ve iyiler. Bütün doktorlar birbirleriyle iletiim içerisinde. Bu ekilde sorunlarn üstesinden gelebiliyorlar.

Ana Sayfaya Git