Yeni varyantlar geliyor

Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi, Covid-19'un kısa sürede yok olacağına dair yanlış bir algı oluştuğunu belirterek "Omicron, evrimsel anlamda kısa sürede yok olmayacak" dedi.

Haberler 26.01.2022 - 01:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede Covid-19 vaka saylarnn artyla birlikte toplumsal baklk gelieceine ve koronavirüsün ksa sürede yok olacana dair yanl bir alg olutuunu söyleyen Enfeksiyon Hastalklar Öretim Üyesi Prof. Dr. Ouz Reat Sipahi, Omicronun evrimsel anlamda ksa sürede yok olmayacan söyledi.

Omicron daha az öldürse de öldürmeyi sürdürdüünü vurgulayan Prof. Dr. Sipahi, Vaka saylar artt için toplum bakln gelieceini ve virüsün 2- 3 ay içinde biteceini söyleyen kiiler oluyor. Omicron, evrimsel anlamda ksa vadede yok olacak gibi durmuyor. Bu günler hassas, asz, eksik al vatandalarn için riskli günler. Bu kiilerin daha fazla dikkat göstermesi gerekiyor. Omicron, daha az öldürüyor ancak öldürmeye devam ediyor. Daha çok enfekte etmesi de toplumdaki vaka saysnn artmasna neden oluyor dedi.

ÖLÜM DATASI çN BRAZ DAHA ZAMANA HTYAç VAR

Omicrona bal oluan alt varyantlar da deerlendiren Prof. Dr. Sipahi, Hangi varyant, dünyada younlarsa yeni varyantlar çkyor. Omicrondan kaynakl BA1 ve BA2 varyantlar ortaya çkt. u ana kadar göründüü kadaryla bu varyantlar daha fazla öldürmüyor ancak daha az öldürdüüne dair de net bir veri yok. Ölüm datas için biraz daha zamana ihtiyaç var. Yaylm Omicron gibi. Bence adnn ne olduundan bamsz bütün varyantlar için maske, mesafe ve a çok önemli. En önemlisi de bütün dünyann ortak bir güçle hareket etmesi gerekiyor diye konutu.

HASTA SAYISI 4-5 KATINA çIKTI

Hem servislerde hem de youn bakm ünitelerindeki doluluun devam ettiini belirten Prof. Dr. Sipahi, Hem servislerde hem de youn bakmlarda yüzde 90n üzerinde doluluk devam ediyor. Bir ay öncesiyle karlatrdmzda, tan koyduumuz hasta says hastanemizde yaklak 5 kat artm durumda. Örencilerin yaryl tatiline girmesiyle birlikte havann da souk olmasnn etkisiyle kapal alveri merkezlerindeki hareketlilik artt. Nüfusumuz açsndan günlük 70 bin civarndaki rakamlara devam edecek olursa, ksa sürede bu virüsten kurtulmamz mümkün gözükmüyor. Bir varyant gelecek ve bütün dertleri çözecek gibi bir alg var. Elimizde daha hzl bulaan ve nispeten daha az öldüren bir varyant var ancak bunun Covid-19un tamamen yok olmasn salayacan herhangi bir garantisi yok ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git