Yenişehir Belediyesi’nden kalp sağlığı semineri

Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, çalışanlarına yönelik olarak son zamanlarda artan kalp damar hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Kalp Sağlığı semineri düzenledi.

Haberler 20.05.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nsan Kaynaklar Müdürlüü Belediye personellerinin kalp damar hastalklar konusunda bilinçlenmeleri adna düzenledii Kalp Sal seminerini belediyenin Meclis Salonunda gerçekletirdi. Seminerin sunumunu gerçekletiren Doç. Dr. Serkan Akda, Amacmz son zamanlarda artan kalp krizi vakalarndan dolay özellikle gençlerimizin koruyucu tedbirleri örenmelerini salamak. Kronik kalp hastalklarnn en büyük nedenleri arasnda tütün kullanm, madde bamll, yaam tarz deiiklii, uygulanan diyetin bozulmas, alkol kullanm, diyabet, hipertansiyon, stres faktörleri, obezite hastal ve ailede kalp hastal öyküsünün olmas saylabilir. Eer ani gelien iddetli bir göüs arnz oluur ve bu ar da giderek artarsa aksi ispat edilinceye kadar kalp krizi geçiriyor gibi davranlmaldr. Veya sadece midede srarc ve giderek artan bir yanma varsa bir salk kuruluuna bavurulmaldr dedi.

GENçLERDE AKUT KALP KRZ VAKALARI ARTTI

Son zamanlarda gençler arasnda akut kalp krizi vakalarnn arttn aktaran Doç. Dr. Akda, Bunu önlemek adna gençlerimizle birlikte tüm vatandalarmzn haftann dört günü günde en az yarm saat yürüyü yapmas, dengeli beslenmesi, stres faktörlerinden uzak durmas ve kalp sal konusunda bilinçlenmeleri gerekmektedir. Son olarak kalp salnz ihmal etmeyin eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git