Yerli aşının ilk sevkiyatı Ankara'ya

Acil kullanım onayı verilen ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir laboratuvarda seri üretime geçilen Türkiye'nin yerli aşısı Turkovac'ın ilk sevkiyatı, Ankara'ya yapıldı.

Haberler 24.12.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Organize Sanayi Bölgesindeki 36 bin metrekarelik laboratuvarda hummal çalma sürüyor. Koronavirüse kar Türk bilim insanlar tarafndan gelitirilen Turkovac as, yüzde 100 yerli imkanlarla üretildi.

Seri üretimine balanan Turkovac, 24 yl sonra gelitirilen yerli a olma özelliini de tayor. anlurfadaki laboratuvarda seri üretime geçtiklerini hatrlatan Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ate Kara, alamada son srada yer alan kentteki vatandalara Turkovac için çar yapt.

BU AI, DÜNYADAK TÜM TOPLUMLARA ULAACAK

Turkovac için bugün ilk sevkiyatn yaplacan ifade eden Prof. Dr. Kara, Artk anlurfada üretilen bir amz vardr. Kalitesi, dünya ortalamas üstünde olan bir adr. Bunun için bata anlurfa olmak üzere herkesin yerli ve milli amzdan olmalarn istiyorum. Bu ay yaptranlarn ayn zamanda bizlere de yardmc olmalarn istiyorum. Bu ay olanlarn serum ve kan örneklerini vermelerini istiyorum. Bize ve dünyaya çok faydas olacaktr. Bu a, dünyadaki tüm toplumlara ulaacak bir adr dedi.

KISIRLIK DDASINA CEVAP

Ayla ilgili tedirginlik yaanmamas gerektiini vurgulayan Prof. Dr. Kara A ile ilgili akllarda sorular olabilir. Akllarna ne geliyorsa, salk çalanlarna sorsunlar. Bugüne kadar dünyada gelitirilen hiçbir ann ksrlk yönünden bir etkisi olmad. Turkovac için de böyle bir ey söz konusu deildir. Vatandalarmz rahat olsun. Herhangi bir korkuya kaplmasn. Gönül rahatlyla herkes bu ay olabilir diye konutu.

ALKILAR ELNDE UURLANDI

Üretilen Turkovac alarnn ilk partisi ambalajlanarak özel nakliye aracna yüklendi. 150 bin adet ann yüklendii araç, çalanlarn alklar eliinde Ankaraya yola çkt. Alarn önümüzdeki günlerde Türkiyedeki dier illere de gönderilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git