Yerli üreticiye sağlık market dopingi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık malzemelerinin ve tıbbi cihazların alım ve teslimatının tek havuzdan yapılacağı “Sağlık Market” uygulamasıyla yerli üreticilerin destekleneceğini söyledi.

Haberler 10.09.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca Salk Market uygulamasn anlatt. Devlete bal yaklak 900 hastanenin maliyetlerini yükselten salk malzemesi alm ihalelerinin artk Salk Marketler üzerinden yaplacan belirten Bakan Koca, Gerek deiik ölçeklerde üretici, ithalatç ve bayilerin ihaleye katlmnn mümkün olmas gerek yerli üreticiye yüzde 15 fiyat avantaj salanmas yerlileme ve millilemeyi güçlendirecek, tekelleme ihtimalini ise ortadan kaldrm olacak dedi.

ELEKTRONK ORTAMDA EFFAF HALE

Salk marketten yaplacak almlarn elektronik açk ihale yöntemiyle gerçekleeceini belirten Koca, unlar dile getirdi: Proje uygulamaya geçtiinde, Bakanlk merkez ve tara tekilat tarafndan ihtiyaç duyulan tbbi malzemeler, rekabet artlar salanarak tüm isteklilere açk ihaleler, e-ihaleler yoluyla temin edilecektir. Uygunluk deerlendirmesinden geçen tüm tedarikçilere ait ürün gruplar ilan edilip görülebilecek, tüm salk tesisleri kendi ihtiyaçlarn belirleyecek ve bu miktarlar üzerinden ihaleler gerçekletirilecektir. halesi tamamlanan ürünler, tedarikçiler tarafndan ihale sözlemesine uygun olarak ilgili salk tesislerine teslim edilecektir.

TOPLU ALIM YÜKÜ KALKACAK

Salk Market Projesiyle alternatif bir satn alma ve ihale modeli gelitirilmektedir. Buna göre, toplu almlar yerine sürekli, sk almlar yaplacak, böylelikle salk tesislerindeki stoklama süresi ksaltlacak, hzl bir satn alma modeli ile kesintisiz salk hizmeti sunumu salanacak ve tedarikçilere daha çabuk ödeme yaplarak borç vadesi ksaltlm olacaktr.

MALYETLER DÜÜRÜLECEK

Salk Bakanl, YÖK ve Maliye Bakanlnn bir araya gelecei modelle bahekim hastanenin ihtiyac olan ürün almn Salk Marketin internet sistemi üzerinden e-ihale ile gerçekletirecek. PTT Kargo ise ertesi gün teslimat yapacak. Salk Market üzerinden yaplacak ihalelerde yerli firma ve ürüne öncelik verilecek. Üniversite hastaneleri ve özel hastaneler de isterlerse bu sisteme katlabilecek.

Ana Sayfaya Git