Yetki İlk Sağlıkta!

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlıkları yürürlükten kaldırılarak, genel müdürlük şeklinde düzenlendi.

Haberler 26.08.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetede yaymlanan KHKya göre, Salk Bakanl ve Bal Kurulularnn Tekilat ve Görevleri Hakknda Kanun Hükmünde Kararnamede yaplan düzenlemeye göre, Halk Sal Kurumu Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüü, Kamu Hastaneleri Kurumu Bakanl da Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüü oldu.

KHKye göre, bakanln il ve ihtiyacna göre kurulacak ilçe yönetim birimleri, il ve ilçe salk müdürleri olacak. l salk müdürlüü bünyesinde ihtiyaca göre halk sal, kamu hastaneleri, ilaç ve tbbi cihaz, salk ve acil salk hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere bakanlklar kurabilecek.

- l salk müdürlerine tam yetki

l salk müdürleri Bakanln il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir ekilde yürütülmesinden sorumlu olacak. Bakanln düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dalmn yapacak ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme ilemlerini dorudan gerçekletirecek.

l salk müdürü, acil salk hizmetlerinin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kiileri ile gerçek kiilere ait tüm salk, kurum ve kurulularnn sevk ve idaresinden sorumlu ve bu konuda yetkili olacak.

Birden fazla ildeki salk hizmetlerinin deerlendirilmesi, gelimilik farklarnn giderilmesi ve hizmetlerin ve ihtiyaçlarn müterek planlanmas amacyla Bakanlkça belirlenen illerdeki müdürlerden biri koordinatör olarak görevlendirilebilecek.

- Hastanelerin yönetimi ve denetimi il salk müdürlerinde olacak

Hastaneler hastane bahekimi tarafndan yönetilecek. Hastane bahekimine bal olarak idari ve mali iler ile salk bakm hizmetleri müdürlükleri kurulacak. Bakanlk tarafndan, hastanelerin büyüklükleri dikkate alnarak belirlenen hallerde ise yönetim görevleri tek kiiye verilebilecek veya hastanedeki müdürlüklerin says dörde kadar artrlabilecek bu durumda görev dalmlar yeniden belirlenecek.

Bakanlkça tespit edilen norm ve standard amamak kaydyla il salk müdürü tarafndan belirlenen sayda bahekim yardmclklar ve müdür yardmclklar oluturulabilecek.

Hastaneler tbbi ve mali kriterler ile kalite, hasta ve çalan güvenlii ve eitim kriterleri çerçevesinde Bakanlkça belirlenecek usul ve esaslara göre alt aylk veya bir yllk sürelerle deerlendirmeye tabi tutulacak.

Bu deerlendirme, kamu veya özel deerlendirme kurulularna da yaptrlabilecek. Deerlendirme sonuçlarna göre, hastaneler yukardan aaya doru (A), (B), (C), (D) ve (E) eklinde gruplandrlacak. Hastanelerin arlkl ortalamas, il düzeyinde hastanelerin grubunu belirleyecek.

Yaplan deerlendirme sonuçlarna göre, il düzeyinde hastanelerin; grup düürülmesi, grubunda devralnmas halinde, üçüncü deerlendirme sonucunda, üst gruba çkarlamam olmas hallerinde ise Bakanlkça il salk müdürünün ve varsa il bakannn görevine son verilecek. Hastanelerin belirlenen kriterlere uymamas durumunda ise bahekimin görevine son verilecek.

Ana Sayfaya Git