Yoğun bakımlarda kovid-19 vakası kalmadı

Batman, Siirt ve Bingöl'de, Kovid-19 nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören hasta kalmadı, hastaneye yatış ihtiyacı yok denecek kadar azaldı.

Haberler 21.04.2022 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Batman, Siirt ve Bingölde, Kovid-19 nedeniyle youn bakmda tedavi gören hasta kalmad, hastaneye yat ihtiyac yok denecek kadar azald.

Batman l Salk Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, 2 yl akn süredir salgn süreci geçirildiini anmsatarak, bu süreçte salk çalanlarnn kahramanca bir mücadele verdiini söyledi.

Vatandalarn da destei ve alamalar neticesinde salgnn iyi bir noktaya geldiini belirten Pamukçu, son süreçle birlikte Batmanda youn bakm ve serviste yatan hasta saysnn sfrlandn kaydetti.

u anda Batmandaki kamu ve özel olmak üzere tüm hastanelerde serviste ve youn bakmda Kovid-19 kaynakl hastamz bulunmamaktadr. ifadelerini kullanan Pamukçu, günlük vaka saylarnn da 10 ve 10un altnda olduunu, vatandalarn Kovid-19u hafif semptomlarla atlattn belirtti.

- Bingöl

Bingöl l Salk Müdürü Mehmet Emin Gündodu ise kentte aralk-ocak aylarnda vaka saylarnn yüksek olduunu, daha sonra özellikle a oranlarndaki art ile son 3 aydr vaka saylarnda sürekli azalma görüldüünü bildirdi.

Kovid-19 nedeniyle u anda youn bakmlarda yatan hastann bulunmadna dikkati çeken Gündodu, il genelinde hastanede yatan hasta saysnn da birkaç kii ile snrl olduuna iaret etti.

Gündodu, Özellikle salgnla mücadelede ann kullanma girmesi ile vaka saylar ve hastane yatlarnda gerileme yaand. Bunlarn sonucunda özlediimiz günlere çok daha fazla yaklatmz söyleyebiliriz. ifadelerini kulland.

- Siirt

Siirt l Salk Müdürü Erol Emre Ömür de Kovid-19la salk tekilat ve dier kurumlarn koordineli çalmasnn övgüye deer olduunu söyledi.

Salgnla 21 Mart 2020de kentte balattklar mücadelenin sonuna geldiklerini düündüünü bildiren Ömür, konumasn öyle sürdürdü:

Siirtte ilk günden bugüne kadar yaklak 50 bin vakamz oldu. Maalesef bu süreçte 420 vatandamz kaybettik. Bugün itibaryla gelinen noktada Siirt Eitim ve Aratrma Hastanesinde yatan hastamz sadece 3e dütü. Youn bakmda yatan hastamz bulunmuyor. l genelinde özel hastaneler dahil toplam 14 yatan hastamz var. çok ükür, günlük vaka saylarmz tekli rakamlara dütü. 5, 6, 7lerle gidiyoruz. Umarm ki sfr da yaknda göreceiz.

Salgnla mücadelede kentte alama orannn istedikleri düzeyde olmamasnn kendilerini üzdüünü aktaran Ömür, Umarm ki yeni bir dalga bizi etkilemez. çünkü yeni bir dalga geldiinde aszlarn oran yüksek olduu için maalesef Siirt yine bundan etkilenecektir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git