Yorgun gözler bakışları etkiliyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, yorgun gözlerin bakışları etkilediğini belirtti.

Haberler 10.06.2019 - 23:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Op.Dr. Ayen Bilge Sezgin, Göz kapa estetii, yüz bölgesinde son yllarda skça yaplan bir operasyon olma yolunda. Yüz bölgesinde ifade olarak ilk ve en belirgin olan bölgedir. Üst göz kapanda cilt fazlal olumusa; kiinin gözlerinde yorgunluk hissedilir. Arlk çökebilir ve okuma zorluu yaanabilir. Kalardaki düüklük veya çatklk sert, üzgün veya yorgun gösterebilir. Göz etraf estetii aslnda son yllarda göz kapa estetii ile beraber ele alnr. Kapak, deri fazlalat olarak deil, ka ile göz kapaklarnn duruu, ka yaps, kaz ayaklar, göz torbalar, göz alt çukuru, göz altnn morluu ile hepsi birlikte deerlendirilmelidir. Göz kapaklarnda cilt fazlal, yapsal ve ailesel olabilir. Genelde yalanma etkisiyle olur dedi.

YORGUN GÖZLER

Göz kapaklarnda hem altta, hem de üst bölgede torbalanmalarn ve sarkmalarn oluabildiini ifade eden Op.Dr. Sezgin, Deformasyon olumu ise operasyonla alnmas, torbalanmaya neden olan fazla yalarn alnarak kas yapsnn düzeltilmesi gerekir. Bu operasyonlar kiiden kiiye deiir. Bazen sadece deri almak yeterli olabilirken, bazen komple tüm deformasyonlara müdahale etmek gerekebilir. Lokal veya genel anestezi ile yaplabilir. ki - üç gün içinde dikiler alnr ve iyileme dört - alt gün içinde gerçekleir. Operasyon sonras dördüncü günde hasta, i ve sosyal yaantsna rahatlkla döner. Üst göz kapa estetik cerrahide hemen hemen hiç iz kalmad bölgedir. Ayn operasyonda bazen orta yüz veya yanak kenarlarna da müdahaleler gerekebilir. Bu bölgelerde kaz ayaklar için ilem yaplabilir diye konutu.

BOTOKLA MÜDAHALE

Krklklarn fazla ise yan bölgeler için operasyon sonras botoksun uygulamasna da balanabildiini kaydeden Op.Dr. Sezgin, Göz kapak estetii bazen sadece alt, sadece üst, bazen de her iki kapaa ayn anda yaplabilir. Üst göz kapa derisinde bollama ilerleyen yalarda kaslarn incelmesi nedeniyle balar. Aln ve kalarda aa doru sarkmalar göz kapann da bollamasna neden olur. Göz altnda çukur, deformasyon veya morluk fazla ise göz kapaklarndan çkardmz fazla yalar bu bölgelere koyup, bu bölgenin desteklenmesi salanabilir. Özellikle göz çevresinde ya ile birlikte yer çekimi etkisiyle aaya doru sarkma, yanaklarda yark, dokularn aaya çekilmesi gibi deformasyonlar sklkla görülür. Bu bölgenin dolgun görünmesi için hyalüronik asitle desteklenmesi veya ya ile doldurulmas daha genç dinamik bir ifade kazandrr açklamalarnda bulundu.

Ana Sayfaya Git