Yüksekova'da kalp hastası kadın 4 saatte kurtarıldı

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yolu kapanan Yeni Işık köyü Yukarı Uğlukbaşı mezrasında mahsur kalan kalp hastası Hasibe Dilce (49), ekiplerin 4 saatlik çalışmasıyla kurtarıldıktan sonra götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Kar yağışı yüzünden ilçeye bağlı 6 köy, 15 mezranın yolu da ulaşıma kapandı.

Haberler 03.01.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye 30 kilometre uzaklkta bulunan Yeni Ik köyü Yukar Ulukba mezrasnda oturan Hasibe Dilce, dün akam saatlerinde rahatszland. Dilcenin yaknlar 112yi arayarak yardm istedi. Ancak 112 ekipleri köy yolunun youn tipi nedeniyle kapanmas yüzünden köye ulaamad. Salk ekiplerinin hastaya ulaamamas üzerine Yüksekova Kaymakamlna bal antiye eflilii Karla mücadele ekiplerinden yardm istendi. Hastaya ulamak için karla mücadele ekipleri i makineleriyle yolu açmak için saat 02.00 sralarndan itibaren youn bir çalma balatt. Ekipler 4 saatlik bir çalma sonucunda saat 06.00 sralarnda eve ulaarak kalp hastas Hasibe Dilceyi ambulansa bindirirerek, tedavi için Yüksekova Devlet Hastanesine götürdü.

Köye gelen ekiplere teekkür eden Hasibe Dilcenin ei Halit Dilce (52), einin akam saatlerinde aniden rahatszlandn belirterek, Kar ya da etkil olnuca geçer diye biraz bekledik. Ancak arlar ve ikayetleri artnca Durumu 112ye ve Yüksekova antiye efliliine bildirdim. Yaklak 4 saat süren bir çalma ile köye ulatlar. Allah devletimize zeval vermesin bu zor günümüzde bizleri yalnz brakmayarak hastamz alarak hastaneye ulatrdlar. Herkese çok teekkür ediyorum dedi.

6 KOY VE 15 MEZRANIN YOLU KAPANDI

Yüksekova ve çevresinde açk ve güneli olan hava dün yerini kar yana brakt. Kar ya sonras ilçe merkezindeki kar kalnl 15 santimetreyi bulurken, 6 köy ve 15 mezrann yolu ulama kapand. Kapanan köy yollarn açlmas için karla mücadele ekipleri çalma yaparken, baz vatandalar kar yana sevindiklerini söyledi. K aylarna girilmesine ramen her yl olduu gibi ilçede kar yamadn belirten Recep Aykut, Yüksekovada çok güzel bir kar ya var. Sevinmemek elden deil. Yaklak 20 gündür Yüksekovada çok scak hava vard. Souk havalar bir türlü yüznü göstermedi. imdi ya var. Tadn çkaryorum dedi.

Ana Sayfaya Git