Yüksekova'da 'MR' sevinci

Sağlık Bakanlığı tarafından Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne gönderilen manyetik rezonans (MR) görüntüleme cihazı, hizmet vermeye başladı. MR görüntüleme cihazında 3 günde 200 hastaya bakıldığı bildirildi.

Haberler 16.09.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl tarafndan Hakkarinin Yüksekova lçesindeki Devlet Hastanesine gönderilen manyetik rezonans (MR) görüntüleme cihaz, hizmet vermeye balad. MR görüntüleme cihaznda 3 günde 200 hastaya bakld bildirildi.

Hakkarinin Yükeskova ilçesi Devlet Hastanesi ilk kez MR görüntülüme cihazna kavutu.Salk Bakanl tarafndan gönderilen MR cihaznn hizmet vermeye balamasyla birlikte, yllardr MR çekmek için Hakkari merkez ve Van iline gitmek zorunda kalan hastalar, bu skntdan kurtulmu oldu.

HASTANE MRA ULATI

MR çekmek için Devlet Hastanesine gelen Yasemin Baran, kendilerini bu skntdan kurtaran Salk Bakanl yetkililerine teekkür etti.

Baran,Yüksekova Devlet Hastanesinde MR cihaz olmadndan hastalar Hakkariye ya da Vana gitmek zorunda kalyordu.Buradaki vatandalarmz bu konuda büyük sknt yayordu. Ancak bugün itibaryla hastalar bu skntdan kurtulmu oldu. Hakkari merkez ve Van iline gitme çilesinden de kurtulmu olduk. çok mutluyuz. Bizlere bu imkan salayan Salk Bakanl yetkililerine ve bu konuda büyük giriimleri olan Hakkari Valisine teekkür ediyoruz. dedi

Yüksekova Devlet Hastanesi yetkilileri ise yeni hizmete açlan MR görüntüleme cihaznda 3 günde yaklak 200 hastaya bakldn bildirdi.

Ana Sayfaya Git