Yumurtalık kanseri laparoskopik yöntemle tedavi edildi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde ilk kez bir hastada karaciğer ile böbrek arasına yayılmış yumurtalık kanseri, laparoskopik (kapalı) yöntemle tedavi edildi.

Haberler 09.11.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbulda yaayan 42 yandaki Suriyeli Manal Alfahel, 1 sene önce karn ars ikayetiyle bir hastanenin aciline bavurdu. Yaplan ileri tetkiklerde hamile olan hastann yumurtalk kanserine yakaland tespit edildi.

Ameliyata alnan hastann önce bebei salkl bir ekilde dourtuldu. Ardndan 25 santimetrelik tümör çkartld. Hastaneden taburcu edilen hastann daha sonraki kontrollerinde hepatorenal alan denilen karacier ve böbrei arasnda 3-4 santimetrelik nüks kanser saptand.

Hasta Manal Alfahel, Baakehir çam ve Sakura ehir Hastanesi Jinekolojik ve Onkoloji Klinii Cerrahisi Doç. Dr. Baki Erdem ve ekibi tarafndan 2 saatlik laparoskopik (kapal) yöntemle ameliyat edildikten sonra salna kavutu.

Ameliyat hakknda bilgi veren Doç. Dr. Baki Erdem, hastann daha önce karn ars ikayetiyle baka hastaneye bavurduunu söyledi.

YUMURTALIK KANSER TEDAVS

Yaplan ileri tetkiklerin ardndan yumurtalk kanseri olan hastann ameliyat edilerek salna kavutuunu belirten Erdem, Hasta belli bir süre kemoterapiye gitti. Yaplan rutin kontrollerde ise karacier ve böbrek arasnda yaklak 4 santimetrelik nüks kitle olduunu saptadk. diye konutu.

Erdem, normalde nüks etmi yumurtalk kanserlerinde temel ameliyatn açk cerrahi ile yapldn anlatarak, öyle devam etti:

Biz karacier ve böbrek arasndaki 4 santimetrelik tümörü, ilk kez laparoskopik yöntemle çkarmaya karar verdik. Normalde bizim uyguladmz bu uygulama çok nadir uygulanmaktadr. Hem tümörün bulunduu bölgenin riskli olmasndan dolay laparoskopik yöntem biraz daha riskli bir yaklamd. Ancak 2 saat süren bir operasyonla çok baarl bir ekilde hastamzn ameliyatn gerçekletirdik. Hastann salk durumu çok iyi. Servisteki tedavisi tamamlannca da taburcu edeceiz.

Baakehir çam ve Sakura ehir Hastanesinin yeni açlan bir hastane olduunu hatrlatan Erdem, hastanenin teknik imkanlar olarak Türkiyenin en iyi hastanesi saylabileceini ve ksa sürede bu tarz ameliyat yapabilecek konuma geldiini sözlerine ekledi.

- U ANDA çOK YYM

Hasta Manal Alfahel ise kendisini çok iyi hissettiini söyledi.

Doktorlarn kendisini ameliyata çok iyi hazrladn vurgulayan Alfahel, u anda çok iyiyim. Burada aldm hizmeti çok iyi buldum. Benimle çok iyi ilgilendiler. diye konutu.

Ana Sayfaya Git