Yürümek istiyor

SİİRT'in Kurtalan ilçesinde babası Abdullah Örün'ün (63), sırtında taşıdığı ataksi hastası Çiçek Örün (29) yürümek istiyor.

Haberler 13.07.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurtalan ilçesinde yaayan Abdullah Örünün iki çocuundan küçüü çiçek, 3 yandayken geçirdii rahatszlk sonucu ataksi hastalna yakaland. Tedavisi için tüm mal varln harcayan Örün, 80 kilo arlndaki kzn her gün ikinci kattaki evinin merdivenlerinden srtnda tayarak dar çkaryor. Ankaradaki bni Sina Hastanesinde 7 aylk tedaviyle kznn salna kavuacan belirten Örün, Ne olur Allah rzas için bu çocuuma da bir el atn. Bütün varlm satp kzmn tedavisi için harcadm. Ankara bni Sina Hastanesinde 6- 7 ay fizik tedavisi görse kzmn hayat kurtulacak. Tedavisi srasnda ona bakacak biri olmal. Hasta bakclarn günlüü 200 lira civarnda. Benim aldm maa bin 280 lira yetersiz kalyor. Kzmn tedavisi için i adamlarndan, yardmseverden, devlet büyüklerimizden yardm bekliyorum dedi.

Merdivenlerde kzn tarken birkaç kez düürdüünü belirten Abdullah Örün, Kzm 80 kilo. Ben 63 yanda bir insanm. Artk bende ne yapacam ardm. Merdivenlerde çkarrken ayam kayd. Kafas yere dedi. 15 gün boyunca tekerlekli sandalye ile hastaneye götürüp getirdim. Merdivenlerden çkarmam için bana iki kiinin yardm etmesi lazm. Asansörlü bir daireye yerlemek için imkanm yok diye konutu.

YLEMEK STYORUM

6 yandayken ataksi hastalna yakalanan çiçek Örün ise tek isteinin yürümek olduunu söyledi. Örün, Ben de iyilemek istiyorum. çocuklar gibi koup oynamak istiyorum. çerde çok sklyorum. Allah rzas için bana yardm edin. Sizin yardmnz istiyorum. Size dua edeceim. Kim bana yardm etse, ona ömür boyu minnettar kalacam diye konutu.

Ana Sayfaya Git