Yüzünüz kaç yaşında?

Zamanın izlerini taşıyan yüzümüz, genetik faktörlerden cilt tipine, beslenme alışkanlıklarından uyku düzenine kadar birçok faktör nedeniyle olduğundan daha yaşlı görünebiliyor.

Haberler 08.05.2019 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aln, akak, göz çevresi, orta yüz, alt yüz ve boyun bölgesi olarak farkl topografik bölgelerle deerlendirilen yüzümüz, tek tip yalanmyor. Yalanma ile meydana gelen deiiklikleri gidermeye yönelik gerçekletirilen estetik ameliyatlar, genç yata kalarn düüklüünden ikayetçi olan ve daha canl, dinamik görünmek isteyen kiilerin de tercihi oluyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzman Op. Dr. Zekeriya Kul: Yüz denildiinde oldukça kompleks bir yapdan bahsediyoruz. Kemik iskeletten tutun da üstündeki kaslar, yumuak dokular ve deriye kadar birçok katmanda yllar içerisinde farkl düzeyde deiiklikler oluyor. Elbette genetik, cilt tipi, güne, sigara, beslenme alkanlklar ve uyku düzeni gibi birçok faktör yal yüz patolojisinin hzn etkiliyor. Bu yüzden hem multifaktöriyel özelliklerin etkisi hem de anatomik olarak çok karmak bir yapya sahip olmas yüz estetik cerrahisini, dier estetik ameliyatlardan daha zor klyor.

YÜZ GERME AMELYATI

Yüz germe ameliyat adndan da anlalaca üzere aa yönde yer deitirmi dokularn eski yerlerine tand yani bir nevi o bölgenin gerildii ameliyatlardr. Dolaysyla normal yerinde bulunmas gereken dokularn yer deitirmi olmas gerekiyor. Doku farkllklar, farkl yalarda ve derecelerde sarkmaya, yal görünüme neden oluyor. Bu yüzden yüz germe ameliyat kiiye özel cerrahi planlamann en üst seviyede olduu ve cerrahn tecrübesi ile çok yakn ilikili ameliyatlardr. Bu ameliyatlar ile kii en az 10-15 yl önceki görüntüsüne kavuabiliyor. dedi.

Ana Sayfaya Git