Zerdeçal tüketimi!

Koronavirüsü yenen doktordan "C ve D vitamini ile zerdeçal tüketimi" önerisi

Haberler 17.04.2020 - 23:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ç Hastalklar Uzman Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci, koronavirüse yakalanmamak veya tedavi sürecinin baarl geçmesi için C ve D vitamini ile zerdeçal tüketiminin çok önemli olduunu söyledi.

Terekeci, 17 Martta Kovid-19 testinin alndn, sonuç çkmas beklenmeden akcier tomografisinin de çekildiini, tomografide koronavirüs belirtileri olduu için test sonucu beklenmeden hastaneye yatrldn bildirdi.

lk andan itibaren Salk Bakanlnn tedavi önerilerini uygulamaya baladklarn dile getiren Terekeci, yüksek doz C vitamini tüketimi önerisi kapsamnda her gün yüksek dozda C vitamini aldklarn anlatt.

Tedavi sürecinde bir günlerinin dier günü tutmadn kaydeden Terekeci, Bir gün srt bir gün ba ars oluyor. Ancak her zaman olan ey; stres, edie ve kayg. diye konutu.

Terekeci, tedavide Salk Bakanlnn rutinde önerdii tedavi protokolü kapsamnda antigribal ilaç, stma tedavisinde kullanlan ilaç, Japon grip ilac diye bilinen ve koronavirüs tedavisinde kullanlmak üzere Türkiyeye getirilen ilaçtan aldklarn bildirdi.

Bitkilerle tedavi (fototerapi) uzman olduu için inand baz ürünleri de kullandn aktaran Terekeci, kekikten elde edilen, içerisinde sineol ve karvakrol bulunan bir ürünü kullandn, bu ürünün ana tedaviye yardmc olduunu söyledi.

- Yemeklere mutlaka zerdeçal katlmas önerisi

Terekeci, koronavirüs testi pozitif çkanlara tedavi esnasnda kullanmalar için baz önerilerde bulunarak, u ifadeleri kulland:

Özellikle sineol ve karvakrol dediim kekik esansl standardize olan ürünler kullanlabilir. Etkin maddesi kurkumin olan zerdeçal kullanlabilir. Özellikle akcier tutunumunun tedavisinde ve baklk sisteminin dengelenmesinde kullanlabilir. Bir de deve dikeni tohumunun özü var. Onu da özellikle akcier ve karacierdeki zatürre lezyonlarnn iyilemesi tedavisinde kullanlabilir. Zerdeçal günlük bir tatl ka yemeklerde kullanabilir. O ekilde ac olduu düünülüyorsa eczanelerden zerdeçal ürünü alnabilir.

- Mutlaka C ve D vitamini tüketin

Doç. Dr. Terekeci, hastalk öncesi için C ve D vitamini tüketiminin önemli olduunu belirterek, güçlü baklk sistemiyle hastalktan korunulabileceini veya tedavi sürecinin daha rahat geçebileceini söyledi.

çinko almnn da tedavi süreci için faydal olduunu dile getiren Terekeci, bal ve türevlerinin, apiterapi ürünlerinin tüketiminin önemli olduunu kaydetti.

Terekeci, günlük taze sebze ve meyveden C vitamini alnabileceini, kstlamalar nedeniyle taze sebze ve meyveye ulaamayanlarn C vitamini tabletleri tüketebileceini bildirdi.

Baklk sisteminin önemine deinen Terekeci, Baklk sistemi zayfsa bu hastalk sizi yenebiliyor. Baklk sisteminizi güçlendirmek için çok fazla kontrolsüz ürün kullanldnda da sknt yaanabilir, ölümcül bir tabloyla karlalabilir. çok stres yapp birçok ürünü bir arada kullanmaya çalmayalm. Bahsettiim ürünlerin kullanm yeterli olacaktr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git