Adilcevaz’da plaj futbolu heyecanı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Adilcevaz Belediyesi işbirliği ile organize edilen plaj futbolu heyecanı başladı.

Haberler 19.08.2018 - 12:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Gölüne kys Bitlisin Adilcevaz ilçesinde geleneksel hale gelen ve bu yl 10uncusu düzenlenen plaj futbolu turnuvas Tatvan Gençlerbirlii ile 1941 Mutkispor arasnda yaplan karlamayla start ald. Renkli görüntülere sahne olan ve üç gün sürecek turnuvada ampiyon olacak takm Alanyada düzenlenecek olan Türkiye finallerine katlacak.

Adilcevaz Belediye Bakanvekili Cemil Günay, ilçede geleneksel hale gelen plaj futbolu turnuvasn 10 yldr düzenlediklerini söyledi. Günay, bu tür sportif aktivitelerin ilçenin tantmna katk saladn ifade ederek, Bölgemizdeki gençlerimize sporu sevdirmek ve onlar kötü alkanlklardan korumak için baz sportif aktiviteler düzenliyoruz. Plaj futbolu da bu aktivitelerimizden biridir. lçemizde 10 yldr plaj futbolu turnuvas düzenliyoruz. Böyle bir etkinlik hem ilçemizin hem de ilimizin ulusal alanda tantmna katk salyor. Burada düzenlenen plaj futbolu bölge için çok önemli bir etkinliktir. Amacmz ilçemizde bu tür etkinlikleri arttrp gençlere sporu sevdirmektir. Turnuvaya katlan takmlara ve sporculara baarlar diliyorum dedi.

Yaplan karlamalar sonucunda Tatvan Gençlerbirlii 1941 Mutkisporu 85 malup ederken, Adilcevaz Belediye Spor ise Mu ASKF takmn 60 malup ederek ilk maçlar sonucunda 3er puann sahibi oldu.

Ana Sayfaya Git