.. Ve Amed'de Başka bahara!

Diyarbekirspor gibi Amedspor'da bir üst lige çıkma mücadelesinde son virajı, dönemedi. Kendi sahasında uzatmalarda Erzurum Belediyespor'la 1-1 berabere kalınca, Play-Off finalini kaybetti.

Haberler 17.05.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Sportif- Büyükehir Belediye Erzurumspor 1-1

STAT: Seyrantepe Spor Kompleksi

HAKEMLER: Özgür Yankaya (xx), Volkan Narinç (xx), Serkan çimen (xx),

AMED SPORTF: Kurtulu (xx), Kamil (xx), Ercüment (xx) (Dk. 87 Koray), ahin (xx), Abdullah (xx), Murat (xx), Ouz (xx), Mehmet Sddk (xx) (Dk. 90+ 4 Bertu), Deniz (xx), Okan (xx) (Dk. 76 Tekin xx), Mansur (xx)

BÜYÜKEHR BELEDYES ERZURUMSPOR: Ahmet (xx), Frat (xx), Doan (x), Fatih (x), Mert (x), Sava (x), Murat (x), Sinan (x), Eslem (x), Ferit (x), Erhan (x) (Dk. 46 Ersel xxx)

GOLLER: Dk.31 Deniz (Amedspor), Dk. 90+3 Ersel (Erzurumspor)

SARI KARTLAR:Ouz , Deniz (Amedspor), Sava (Büyükehir Bld. Erzurumspor)

SPOR Toto 2nci Lig Play Off yar final rövan karlamasnda Amed Sportif, sahasnda Büyükehir Belediye Erzurumsporu konuk etti.

Büyükehir Belediye Erzurumsporun 1-0 üstünlüüyle tamamlanan ilk maçn ardndan, bugün Seyrantepe Spor Kompleksinde oynanan ve çekimeli geçen rövan maçnn 31inci dakikasnda Denizin penalt vuruuyla 1- 0 öne geçen Amed Sportif, 90+3te Erselin golüne engel olamad ve maç 1-1 berabere tamamland. Bu sonuçla Büyükehir Belediye Erzurumspor finale yükseldi.

MAçTAN DAKKALAR

2nci dakikada Deniz, soldan içeri doru kesti, gerilerden gelen Muratn kafasndan seken top, uzak kale direini syrarak auta çkt.

25inci dakikada Mansurun sadan ceza alanna ortalad topa Kamil yükselerek kafa vurdu, top az farkla üstten dar çkt.

31inci dakikada sol kanattan ataa çkan Deniz, ceza alan içinde Frat tarafndan düürüldü. Penalt vuruunu kullanan Deniz, topu ve kaleciyi ayr köelere göndererek takmn 1-0 öne geçirdi. lk yar bu skorla sona erdi.

67nci dakikada ani gelien bir Erzurumspor atanda Ersel kaleciyle ba baa kald, bu futbolcunun vuruunda Kurtulutan dönen topa Mert vurdu, mein yuvarlak az farkla yandan dar çkt.

90+3üncü dakikada ani gelien bir Erzurumspor atanda ceza alannda topla buluan Ersel, plase bir vurula takmna finali getiren golü att: 1-1

Karlamada kalan dakikalarda gol olmaynca maç 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Büyükehir Belediye Erzurumspor finale çkt.

Büyükehir Belediye Erzurumspor ile Gümühanespor arasnda tarafsz sahada oynanacak final sonras TFF 1. Lige çkacak 3. takm belli olacak.

MAçTAN SONRA OLAYLAR çIKTI

Öte yandan 1-1 biten Amed Sportif- Büyükehir Belediye Erzurumspor maç sonras olaylar çkt. Sahaya inen öfkeli Amed Sportif taraftarlarna polis, gazl ve coplu müdahalede bulunurken, çkan olaylarda yaralananlarn olduu örenildi.

Final ansn kaybedince öfkelenen bir grup Amed Sportif taraftar, maçn biti düdüüyle birlikte sahaya indi. Sahada görevli çevik kuvvet polisi önce copla daha sonra da biber gazyla sahaya inenlere müdahalede bulundu. Olaylar yattrmak için sahaya inen Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, gazl müdahalede bulunan polise kzarak, gaz kullanmamas konusunda uyarda bulundu. Aslan, gazl müdahalede bulanacak polis hakknda da inceleme balataca uyarsnda bulundu.

VAL AKSOY SAKNLETRD

Maç srasnda da protokol tribününde olaylar çkt. Her iki kulübün yöneticileri arasnda sözlü balayan tartma arbedeye dönütü. Maçn sona ermesinin ardndan Erzurumspor kulüp yöneticileri polis eliinde futbolcularn olduu soyunma odasna götürüldü.

Olaanüstü güvenlik önlemlerinin alnd saha dnda da sçrayan olaylarda polis, öfkeli taraftarlar uzaklatrmak için biber gaz kulland görüldü.

Maç protokol tribününde izleyen Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, her iki kulübün yöniticileriyle görüerek, taraflar sakinletirmeye çalt.

Ana Sayfaya Git