104 ülkeden 77 bin kişi, omurilik felçlileri için koştu

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara fon sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak için tüm dünyada aynı anda koşulan Wings for Life World Run, bu sene bireysel "App Run" olarak gerçekleştirildi.

Haberler 05.05.2020 - 23:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz yllarda zmir Büyükehir Belediyesinin desteiyle zmirde de koulan ve Türkiyenin en büyük iyilik koularndan biri olan Wings for Life World Runa 104 ülkeden 77 bin 103 kii katld. Etkinlikte katlmclar, mobil uygulama sayesinde bireysel olarak ve sosyal mesafeyi koruyarak istedii yerde koamayanlar için kouyor.

KADINLARDA ZARINA, ERKEKLERDE TAYLOR KAZANDI

Etkinlikte erkeklerde birincilik 69.92 kilometre ile ngiltereden Michael Taylorn, kadnlarda ise 54.2 kilometre ile Rusyadan Nina Zarinann oldu. Etkinlikte kayak sporunun efsaneleri Red Bull sporcular Lindsey Vonn ve Marcel Hirscher ile birlikte erkekler tenisinin dünya 3 numaras Dominic Thiem de yer ald.

22,5 MLYON LRA FON SALANDI

Dünyann en önemli iyilik koularndan biri olarak kabul edilen Wings for Life World Runda bu sene de App Runa katlan binlerce kii omurilik felcinin tedavisine yönelik yaplan aratrmalara fon salayan Wings for Life Vakfna destek oldu. Katlm ücretlerinin yüzde 100ünün hayat kurtarc nitelikteki omurilik felci aratrmalar ve klinik deneyler için kullanld Wings for Life World Run, geride kalan 6 ylda yaklak 190 milyon lira toplamay baarmt. Bu sene gerçekletirilen App Runla ise 22,5 milyon lira aratrmalar için toplanan fona dahil edildi.

Ana Sayfaya Git