110 santimlik boyuyla kalecilik hayaline kavuştu

Diyarbakır’da 110 santim boyundaki İsmail Kele (41), çocukluktan beri kurduğu kalecilik hayaline kavuştu.

Haberler 26.05.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Engelliler Spor Kulübü Futsal Takmnn giren smail Kele, 3üncü kaleci olarak iki ay sonra yaplacak Türkiye ampiyonasna hazrlanyor.

Kentteki bir kamu kurumunda sözlemeli olarak çalan smail Kele, çocukluk yllarnda balayan futbola ilgisi, zamanla tutkuya dönütü. Mahallede yaplan maçlarda kalecilik yapan Kele, 2016 ylnda kurulan ve birçok branta sporcu yetitiren Kayapnar Belediyesi Engelliler Spor Kulübünün futsal takmna girdi. 1inci ligde mücadele eden takmn 3üncü kalecisi olarak çalmalara balayan Kele, iki ay sonra Vanda düzenlenecek Türkiye ampiyonasna takmyla beraber hazrlanyor.

Kaleciliin çocukluk hayali olduunu anlatan smail Kele, ki ay sonra Vanda maçmz var. Uygun görülürse inallah maçta forma giyerim. Baarl olacama inanyorum. Boyum 110 santim. Lisansm aldm. Boyum ksa olabilir ama baaracaz inallah diye konutu.

EN KISA KALEC UNVANI çN BAVURUDA BULUNDUK

Kulüp Bakan Mehmet Emin Erdoan, Görme Engelliler Federasyonu yetkilileriyle smail Kelenin dünyann en ksa kalecisi unvann almas için gerekli yazmalar yaptklarn ifade ederek, Spor ak hiçbir zaman engel tanmaz. Küçüklüünden beri hayali olan kalecilii bir nebze de olsa burada gerçekletirecei için kulübümüz ve Diyarbakr için inallah hayrl olur. Guinness Rekorlar Kitabna da girmesi için u anda iletiim halindeyiz. Dünyann en ksa kalecisi unvann almak için bavuruda bulunduk dedi.

Y BR KONUMA GETRECEMZE NANIYORUZ

Takmn antrenörü Süleyman Boztepe de Kelenin baar salamas için gerekli tüm destei verdiklerini belirterek, Geçmiten kalan bir kaleci olma hayali vard. Görme engellilerde kalecilerin görmesinde herhangi bir engelin tekil etmesine gerek bulunmuyor. Ona göstereceimiz antrenman metotlaryla daha iyi bir seviyeye getirerek hayallerini de bir nebze olsun gerçekletirerek iyi bir konuma getireceimize inanyoruz diye konutu

Ana Sayfaya Git