13 Yaş Altı Futbol Gelişim Projesi Turnuvası başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu iş birliği ile düzenlenen 13 Yaş Altı Futbol Altyapı Gelişim Projesi Turnuvası bugün başladı.

Haberler 23.03.2019 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Yenimahalle Hasan Doan Stadyumunda açl yaplan turnuva, Ankara Gençlik Spor ve Trabzon Gençlik Spor arasnda yaplan müsabaka ile balad. Turnuvann balama vuruunu Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardmcs Murat Kocakaya yapt.

TURNUVAMIZIN AMACI GENç YETENEKLER KEFETMEK

Murat Kocakaya, Bakanlk olarak amaçlarnn sporda altyapy gelitirmek olduunu ifade ederek, Futbol Federasyonu ayr bir kurulu ve futbolla ilgili ciddi bir çalmalar yapyorlar. Futbol kulüpleri de ciddi çalmalar yapyor. Biz de Bakanlk olarak Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte 13 Ya Alt çocuklar arasnda 12 ilde futbol turnuvas düzenliyoruz. Turnuvamzn amac genç yetenekleri kefederek, ortaya çkararak onlar kulüplerimizin emrine vermek. Kulüplere altyap desteinde bulunmak. u an 3 bölgede 4er takmla balyoruz. Uzun vadede takm ve oyuncu says artabilir eklinde konutu.

TURNUVADA 12 LDEN çOCUKLAR YARIACAK

13 Ya Alt Futbol Geliim Projesi Turnuvas için Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakr, stanbul, zmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzon olmak üzere 12 ilde, uzman ekipler tarafndan yaplan taramalar neticesinde projeye dahil edilen çocuklar yer alyor. Hem Türk futboluna yeni bir yldz yetitirmek, hem de milli, ahlaki, sosyal ve kültürel deerler kazandrmak amacyla düzenlenen turnuvann 1inci kademe 1inci devre müsabakalar Ankara, Adana ve Antalyada oynanacak.

Ana Sayfaya Git