14 yaşındaki Muzaffer futbolla engelleri aştı

Şanlıurfa'da 4 ay önce ampute futbolla tanışan bedensel engelli 14 yaşındaki Muhammed Muzaffer Çelik, takımı ve ay-yıldızlı formayla başarılara imza atmak istiyor.

Haberler 26.12.2019 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Eyyübiye ilçesinde yaayan Muhammed Muzaffer çelik, 4 ay önce Eyyübiye Belediyesi Bedensel Engelliler Ampute Futbol Kulübü Kaptan Mahmut Toprakn tavsiyesiyle futbolla tant.

Bir elini ve bir kolunu tam olarak kullanamayan çelik, hocasnn ve takm kaptannn yaptrd çalmalarla ksa sürede önemli bir mesafe katederek takmn gelecek vadeden oyuncusu haline geldi.

Takmla deplasman maçlarna da giden ve zaman zaman forma ans bulan çelik, 2020 yaz döneminde Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) tarafndan düzenlenecek Uluslararas Junior Sporcu kampna katlacak.

Ayn zamanda ligin en genç oyuncular arasnda yer alan çelik, hocas ve tecrübeli oyuncularn da desteiyle kendisini gelitirip önce takmda sonra da milli takmda forma giymek istiyor.

AA muhabirine konuan Muhammed Muzaffer çelik, 4 ay önce takma katldnda bir elini ve ayan kullanamadn ancak yapt çalmalarn ardndan artk koltuk deneklerini tuttuunu ve topa vurmaya baladn söyledi.

Ksa sürede çok önemli bir gelime kaydettiini aktaran çelik, öyle konutu:

Hocamzn ve kaptanmzn yaptrd çalmalarla artk kouyorum, pas atyorum, topa vuruyorum bunlar beni çok mutlu ediyor. Eskiden koltuk deneklerini tutamazdm ama arlk ve dier çalmalarla artk daha sk tutabiliyorum. Takmla tanmadan önce mahallede çocuklar top oynarken ben sadece onlar izliyordum ama artk ben de futbol oynayabiliyorum. Takmla birlikte deplasmanlara da gidip farkl ehirleri görebiliyorum. Benim gibi engelli arkadalarma tavsiyem eve kapanmasnlar, korkmasnlar, gelip benim gibi spor yapsnlar. Spor hayat demektir, spor engel tanmaz. Bu yaz Uluslararas Junior Sporcu Kampna katlacam. Amacm bu kampta baarl olmak, sonrasnda da milli takma seçilerek anlurfay en iyi ekilde temsil etmek istiyorum.

- Teknik direktör Mustafa Bebe: Muzaffer bizim geleceimiz

Eyyübiye Ampute Futbol Takm Teknik Direktörü Mustafa Bebe ise 5 yl önce kurulan bir kulüp olduklarn ve her sene hedef büyüttüklerini belirterek, geçen yl son maçta kaçrdklar ampiyonluu bu yl yakalamak istediklerini söyledi.

Takmn kaptan Mahmut Toprak ile birlikte gece gündüz demeden kentte futbola ilgi duyan genç engellileri ikna ederek takma kazandrabilmek için gayret ettiklerini aktaran Bebe, unlar ifade etti:

Amacmz zamanlarn evlerinde geçiren ve sporla ilgisi olmayan engellileri darya çkartarak hem spor yapmalarn hem de sosyal faaliyetlere katlmalarn salamak. Muzaffer de 4 ay önce takm kaptanmz Mahmut Toprakn gayretiyle takma kazandrld. Bize geldiinde elini tam olarak kullanamyordu ama benim ve kaptanmz Toprakn yaptrd çalmalarla ksa sürede çok büyük bir ilerleme kaydetti. Muzaffer artk kouyor, toplara vuruyor, koltuk deneklerini kullanabiliyor, arlk çalmalar yapabiliyor. Muzaffer bizim için gelecek adna çok önemli bir oyuncumuz. leride iyi bir futbolcu olacan düünüyorum. Muzaffer bu yaz Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) tarafndan düzenlenecek Uluslararas Junior Sporcu kampna gidecek. Umarm orada da baarl olur. Bizler bu çocuklarn ellerinden tutarsak ve ilgi gösterirsek baaramayacaklar bir ey yoktur.

Takm kaptan Mahmut Toprak da takmn kurucularndan birisi olduunu ve engellileri sporla buluturmay amaçladklarn dile getirdi.

Bo zamanlarnda gezerek sporla ilgilenmeyen engellileri takma kazandrmaya çaltn anlatan Toprak, Son olarak 4 ay önce Muzaffer kardeimi takma kazandrdk. Bir elini ve bir ayan kullanamayan bu kardeimiz bu sürede yaptrdmz çalmalarla hem elini hem ayan kullanmaya balad. Yani biz Muzafferi kazandk diyebiliriz. nallah bu yl talyada yaplmas düünülen Uluslararas Junior Sporcu Kampna katlacak. Biz gençlere çok önem veren bir takmz. Yenilmek, galip gelmek çok önemli deil, biz insanlar gençleri kazanmak istiyoruz. Muzaffer ve dier gençlerimiz takmmzn geleceini oluturuyor. Biz bu gençleri takma kazandrdkça mutlu oluyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git