18 kotanın tamamını almak

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "İnşallah önce Dünya Şampiyonası'nda tüm kotaları alır, ardından da olimpiyatlarda yine tarih yazarız." dedi.

Haberler 26.07.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gürete yln en önemli organizasyonu olan Dünya ampiyonas, 14-22 Eylül tarihlerinde Kazakistann bakenti Nur Sultanda düzenlenecek.

Milli güreçiler, Kazakistanda 2020 Tokyo Olimpiyatlarna vize almaya çalacak. ampiyonada olimpik skletlerde ilk 6ya giren güreçiler, Tokyo 2020ye katlmaya hak kazanacak.

2020 Tokyo Olimpiyatlarnda erkekler serbest stil, grekoromen ve kadnlarda altar sklette müsabakalar yaplacak.

Güre Milli Takm, bu yl Romanyann bakenti Bükrete gerçekletirilen Avrupa Güre ampiyonasnda 6 altn, 2 gümü ve 8 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazand.

Avrupa ampiyonalarnda en fazla madalya saysna ulaan milliler, Romanyada tarihi bir baar elde etti.

Ay-yldzllar, olimpiyat ve dünya ampiyonu güreçilerin de mindere çkt Yaar Dou Güre Turnuvasnda kazandklar madalyalarla Kazakistan öncesi hazrz mesaj verdi.

Serbest stil ve kadnlarda yaplan ampiyonada milli takm 3 altn, 2 gümü ve 10 bronz olmak üzere 15 madalya ald. Türkiye, Dünya ampiyonas havasnda geçen organizasyonda ülke sralamasnda serbest stilde zirvede yer alrken, kadnlarda ikinci oldu.

Bakan Aydn: yi yoldayz

Türkiye Güre Federasyonu Bakan Musa Aydn, Dünya ampiyonasnda tüm olimpiyat kotalarn almak için mücadele edeceklerini vurgulad.

Romanyada düzenlenen Avrupa Güre ampiyonasnda 16 madalya alarak tarih yazdklarn belirten Aydn, Yaar Dou Güre Turnuvasnda serbest stilde ampiyon, kadnlarda ikinci olduk. Bu iyi yolda olduumuzu açkça ortaya koydu. diye konutu.

Aydn, Dünya ampiyonasna 2 aydan az bir süre kaldn dile getirerek, Hedefimiz 18 kotann tamamn almak. Dünya ampiyonasnda ilk 6da yer almak kota için yeterli. Ancak birçok güreçimizden dünya ampiyonu olarak kota almalarn bekliyorum. Güreçilerimizin bunu baarabileceine inanyorum. deerlendirmesinde bulundu.

Baar için her türlü imkan seferber ettik

Aydn, 2016 Rio Olimpiyatlarnda Türkiyenin kazand 8 madalyann 5inin güreten geldiine iaret ederek, En büyük hedefimiz olimpiyatlarda yine en baarl bran olmak. dedi.

Amatör spor branlarnn zirvesi olimpiyatlardr. ifadesini kullanan Aydn, unlar kaydetti:

Yllardr güre hep bu konuda zirvede olmutur. Bizler göreve geldiimiz günden bu yana bilimsel çalmaya arlk verdik. Önceden takm hocalar sadece antrenörlük deil psikolog, diyetisyen, kondisyoner ksacas her ile urayordu. Bu da baary düürüyordu. imdi doktorumuz, masörümüz, diyetisyenimiz, kondisyonerimiz, psikoloumuz var. Tamamen bilimsel çalyoruz. Ksacas baar için her eyi seferber ettik. nallah önce Dünya ampiyonasnda tüm kotalar alr, ardndan da olimpiyatlarda yine tarih yazarz.

Ana Sayfaya Git