3. Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Bingöl'de düzenlenen 3. Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Haberler 18.02.2018 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingöl Belediyesi tarafndan geleneksel hale getirilen Hesarek Kayak Festivalinin 3üncüsü düzelendi. Haserak Kayak Merkezinde Dünya Renkleri Bingölde Buluuyor slogan ile düzenlenen festivale, 60 ülkeden 140 kiinin yan sra merkez ve çevre illerden binlerce vatanda katld. Mahalli sanatçlarn sahne almas ile balayan etkinlikte yumurta tama, çuval ve kzak çekme yar yapld. Vatandalarn doyasya kayd ve elendii festival, kardelik atei ve meale gösterisi ile sona erdi.

3. Hesarek Kayak Festivali renkli görüntülere

Hesarek Dan deerlendirmeye baladklarn belirten AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, K aylarnda çok youn bir ilgi oldu. Doru bir yatrm olduunu buradaki kalabalktan görmü olduk. Emei geçenlere yürekten kutluyorum. Bu festivallerle buras daha çok canlanyor. ehir merkezine yapacamz 5 yldzl termal tesislerle de buray bütünletireceiz. Bunlar ülkemizde huzur ve güven ortamnn da ne kadar ileri bir noktaya geldiini gösteriyor. Özlediimiz tablo bu. Afrinde kahramanca mücadele eden Mehmetçiimiz bizim bu huzurumuzu salyor. Allah ordumuzun yardmcs olsun. Onlarn bu çabalar sonucunda hem snrlarmz daha güvenli hale geliyor hem de o bölgelerde yaayan kardelerimiz de daha huzurlu bir ortamda yaasn dedi.

60 ülkeden konuklarmz var

Festivale Türkiyenin dört bir yanndan insanlarn geldiini aktaran Bingöl Belediye Bakan Yücel Barakazi, Ayrca 60 ülkeden yabanc konuklarmz var. Onlar da bu enlie geldiler ve neelerini bizimle paylatlar. Buraya deiik yerlerden gelen insanlarn Bingöl ve ülke turizmine katk sunmalarn bekliyoruz. En önemli beklentimiz de buraya gelen insanlarn aracl ile Bingölün tantmn salamak. çok çeitli ve zengin bir katlm var. Bu katlm sayesinde inallah Bingölün ismi darda da tannacak eklinde konutu.

Vatandalarn kayak yapp elendiklerini dile getiren Bakan Barakazi, Bunun dnda belediyenin bir takm faaliyetleri var. Yarmalarmz var. Ayn zamanda burada olan her arkada bizim misafirimiz. Yemek konusunda da her ne kadar buradaki kafelerden bir eyler yiyor olsalar da bizim ayrca ikrammz var. nallah güzel bir gün geçireceiz. Amaç bütünlemek karde olmak. Hem ulusal hem de uluslar aras boyutlar olmas dolaysyla bizim için çok önemli bir festival. Bunu ilk yldan itibaren heyecanla geleneksel hale getirdik. Bundan sonrada sürdürmeyi düünüyoruz. Valilik, gençlik spor il müdürlüümüzle beraber buralar daha en ve canl hale getireceiz. Tesislerimizde bir takm eksiklikler var. Telesiyej ve teleski gibi tesislerimizin eksiklikleri var. Özellikle stanbuldan, Kartalkayadan, Malatyadan, Diyarbakrdan gelen deiik gruplar paraütçü, da paraütçüsü, snowboart, kayak gibi bir takm faaliyetleri yapanlar burada ki eksikliklerimizi de bizlere söyledi. nallah önümüzde mastar plan hazrl var. Onu da dahil ederek buradaki eksikliklerimizi gidereceiz. Gelecekte inallah Bingöl kayak merkezi ayn zamanda bizim termal turizmimizle de bir bütünlük oluturarak hem Bingöle hem de ülkemize ciddi katk salayacak. Bu vesile ile Bingölümüze ülkemize ve tüm insanla hayrl olmasn diliyorum diye konutu.

Festivale, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, Vali Ali Mant, Belediye Bakan Yücel Barakazi ve çok sayda vatanda katld.

Ana Sayfaya Git