3 madalya ile döndüler

Makedonya’da 14-15 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Ümit Genç ve U21 Balkan Karate Şampiyonası’nda Diyarbakır, ilk defa bir kadın antrenör ve iki sporcu ile milli takımı temsil ederek 2 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Haberler 19.12.2019 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Makedonyada düzenlenen Ümit Genç ve U21 Balkan Karate ampiyonasnda Gençler 59 kilo kategorisindeki Amine Akçakmak altn madalya kazand. Ümitler kategorisindeki Sena Kzlaslan da milli takm sporcularndan oluan takm maçlarnda altn madalya kazanan bir dier isim oldu. Ayn zamanda gençler takm maçlarnda da yer alan Amine Akçakmak takm arkadalaryla ikincilik madalyasn elde ederken, Türkiyeye ve Diyarbakra toplamda 2 altn, 1 gümü madalya kazandrd.

Hç BR BAARI TESADÜF DELDR

Kazandklar baaryla ilgili olarak konuan Akçakmak ve Kzlaslan,kendilerini yetitiren hocalar Aye Meryem Yazar bata olmak üzere destekçilerine teekkür etti. Baar için çok çaltklarn kaydeden Akçakmak ve Kzlaslan, hiçbir baarnn tesadüfi kazanlmadn her baarnn ardndan çok çalma ve azmetmenin, gayret göstermenin yattn belirterek, kendilerini örnek alanlarn çok çalarak baarya kesinlikle ulaabileceklerini ifade etti.

Sporcularn antrenörleri Aye Meryem Yazar da , baar için çok çalp gayret gösterdiklerini söyledi. Yazar, Ben kzlarma çok güveniyordum. Hem çalkan hem azimliydiler. Bu baarnn geleceini tahmin etmitim. Geçmite ben maçlara hazrlanrken onlar gibi çok çaltmda her türlü baary elde ettiimi çok kereler gördüm, bu nedenle onlarn baars da aslnda görünen bir durumdu. Biz burada artk ii daha sk tutmamz gerekiyor. Türkiyeye kentimize borcumuz var, bayramz en yüksee çektirmek için daha yolun bandayz, kzlarmza güveniyorum, bunu baarabileceklerine inanyorum. Balkan ampiyonluu ülkemize, milletimize, kentimize hayrl olsun, nice baarlara diyorum inallah dedi.

Ana Sayfaya Git