300 milyonluk spor tesisleri!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, son 15 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde stadyum, spor salonu, yüzme havuzu, atletizm pisti, kamp eğitim ve atıcılık alanı, buz pisti, gençlik kampları ve benzeri yüzlerce tesisi gençlerin hizmetine sundu.

Haberler 22.06.2018 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yllarca spor tesisi eksiklii nedeniyle gündeme gelen Diyarbakr, bakanln bu kapsamda gerçekletirdii yatrmlar sayesinde modern spor mekanlarna kavutu. 15 ylda arasnda UEFA ve FIFA standartlarndaki ve Ziraat Türkiye Kupas Finaline ev sahiplii yapan 33 bin kiilik modern stadn da yer ald 38 tesis yapld.

Kayapnar, Kulp, çnar, Hani, Eil, Kocaköy ve Hazro ilçelerinde ihale ve proje aamasnda olan tesislerin tamamlanmasyla 8 spor tesisi daha Diyarbakra kazandrlm olacak.

- Modern stada kavutu

Bakanlk ile Toplu Konut daresi (TOK) Bakanlnca Kayapnar ilçesinde 150 milyon lira bütçe ile yaptrlan 33 bin seyirci kapasiteli stad, skorboard, restoran, kafeterya, VIP salonu, basn tribünü, otopark, seyirci ve sporcu girii gibi alanlarna sahip stadyum, 306s engelli arac olmak üzere 2 bin 340 araç kapasiteli park yeri bulunuyor.

Geride kalan sezonda Ziraat Türkiye Kupasnda Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe arasnda oynanan final maçna ev sahiplii yapt.

- Manevi deerlerimizi terör yüzünden kaybettik

Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine 15 yl önce kentte 8 spor tesisin yer aldn anmsatt.

Bakanln bölgeye yönelik uygulad pozitif ayrmcl sayesinde modern spor tesislerinin ina edildiini aktaran Demir, 15 yl önce 8 olan spor tesisimiz 46ya yükseldi. Hükümetimiz döneminde Diyarbakrda önemli yatrm ata oldu. Ayrca ihale ve proje aamasnda olanlarda var. dedi.

Hizmete açlan tesislerden binlerce sporseverin yararlandn vurgulayan Demir, bu tesisleri arasnda sentetik saha, olimpik ve yar olimpik havuzlar, spor salonlar, tartan pisti, at poligonumuz da var. ifadelerini kulland.

Demir, terör örgütünün gerçekletirdii saldrlarn kente büyük zarar verdiini vurgulayarak, Büyük aclar yaand, manevi deerlerimizi terör yüzünden kaybettik. eklinde konutu.

- Gençlik merkezlerinden 37 bin kii faydalanyor

Gençlerin spor tesislerine yönlendirilmesi sayesinde spora kazandrldn aktaran Demir, öyle konutu:

Gençlik merkezlerimizde gençlerimize yönelik milli ve manevi deerleri yönelik çalmalar yapyoruz. Gençlerimiz bu mekanlarda ho vakit geçiriyor. çocuklarmz kendilerini burada güvende hissediyorlar. Gençlik merkezlerimizde 37 bin üyemiz var ve ayn zamanda sportif faaliyetler yapyoruz. Bu yl ilçelerimizdeki tüm okullarmz, okul sporlarna kattk.

- Lisansl sporcu says 80 bine ulat

Müdür Demir, görevlendirme yaplan Yeniehir Belediyesi ile dezavantajl çocuklara yönelik hazrladklar projeyle 2 bin 71 çocua yüzme eitimi verdiklerini söyledi.

Modern tesislerin yaplmas ve projelerle gençleri spora yönlendirdiklerini kaydeden Demir bu sayede 15 yl önce 3 bin 176 olan lisansl sporcu saysnn 80 bine yükseldiini aktard.

-çocuklarmz, eitim, spor, kültür ve sanatla buluturuyoruz

Demir, tesislerin spor yapmak isteyen herkese açk olduunu iaret ederek, salanan huzur ve güven ortamnda ailelerin spor yaptn kaydetti.

Sporla gençlerin uyuturucudan ve terör örgütlerinin tuzaklarndan kurtulabileceini vurgulayan Demir, sözlerini öyle tamamlad:

çocuklarmz, eitim, spor, kültür ve sanatla buluturuyoruz. Gençlerimizi, milli ve manevi deerlerini bilen, kendilerine öz güvenleri olan, sosyal anlamda kendisini ifade edebilen, memlekete hizmet edebilecek ekilde yetitirmemiz gerekiyor. Bunu spor, kültür ve eitimle yapacaz. Son dönemlerde hükümetimizin terörle mücadeledeki kararl duruuyla huzur ve güven ortam ilimizde ve bölgemizde hakim oldu. Biz de bu huzur ve güven ortamnda halkmz en iyi ekilde hizmetlerimizden istifade etmeleri için çalyoruz.

Ana Sayfaya Git