İşte 2019 kışına damga vuran organizasyonlar

Mevsim kıştan bahara dönerken, kış iki önemli etkinlikle veda etti. Alp Kayağı Dünya Şampiyonası, iki ABD’li sporcuyu tarihin sayfalarına kazırken, RedBull Kar Havuzu ise Kayseri’yi eğlenceye doyurdu.

Haberler 12.03.2019 - 14:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019 k aylar artk yava yava geride kalyor. Bu yla da geçen sene olduu gibi k sporlarnda iki önemli etkinlik damgasn vurdu.

2019un en önemli k organizasyonu Alp Kaya Dünya ampiyonasyd. sveçin Are kentinde düzenlenen organizasyon iki nedenle tarihe geçti. lki ABDnin en önemli kayak sporu figürlerinden biri olan Lindsey Vonnun son yarna çkmasyd. Kariyerinde biri altn olmak üzere 3 Olimpiyat madalyas, 8 Dünya ampiyonas podyumu ve 20 Dünya Kupas ampiyonluu bulunan efsane kayak sporcusu, Dünya Alp Disiplini ampiyonasndaki ini yarnda kazand bronz madalyayla aktif kariyerine nokta koydu.

ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ AMPYONLUK

Tarihe adn yazdran bir dier ABDli sporcu da Mikaela Shiffrin oldu. 23 yandaki yetenek, üst üste dördüncü slalom Dünya ampiyonluuna eriti. Tarihin gördüü en genç slalom Olimpiyat ampiyonu olan Shiffrin, ayrca Super Dev Slalomda altn, Dev Slalom yarnda da bronz madalya elde etti.

-6 DERECEDE ÖLEN

Kn en önemli yar Alp Kaya Dünya ampiyonas iken en elenceli organizasyonu da RedBull Kar Havuzu oldu. Yln en haval yarmas olarak deerlendirilen RedBull Kar Havuzu, Erciyes Kayak Merkezi MagnaApexi elenceyle doldurdu. Birbirinden renkli kostümler giyen katlmclar souk havay bir ölene çevirdi. Yarmaclar kar pistinde; PAC-MANdenSuperMarioya, Battal Gaziden Ta Devrine, Dr. WhodanUp filminin ana karakteri Carl Fredricksona veHarleyQuinne kadar çeitli kostümlerle -6 derecede, buz gibi suyla dolu havuza atlayarak jüriyi etkilemeye çalt.

Hava scaklnn -6 derece olduu Kayserideki organizasyon 30 takm arlarken, birincilii Herkül-Ejderha Katili takm ejderha kostümüyle elde etti.

Ana Sayfaya Git