İşte Diyarbakırspor'un ‘En'leri

52 yıllık maziye sahip Diyarbakırspor'un tarihine damga vuran futbolcularla ile ilgili istatistiklerde çarpıcı bilgiler var. 12 sezon aralıksız olarak oynayan Recai Çiçek en fazla oynayan futbolcu olurken,11 sezon forma giyen Mehmet Budakın en fazla forma giyen ikinci futbolcu oldu.

Haberler 26.03.2020 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 yanda lise son snf örencisi olarak geldii Diyarbakrsporda forma giyen Mehmet Budakn,ayn zamanda en genç yata oynayan futbolcu olarak tarihe geçti.

BR çOK ALANDA LKLERN TAKIMI OLDU

1968 ylnda kurulan,uzun yllar Süper Ligde mücadele eden,Türkiye Kupasnda iki kez yar final oynayan,Süper Ligi ilk 4 takm arasnda tamamlama baars gösteren,Dou ve Güneydoudan Süper Lige yükselen ilk takm olan,bir sezonda 4 büyük takm yenme baars gösteren ilk takm olan,Türkiyede ara vermeden 3.Ligden Süper Lige kadar yükselen ilk takm olan Diyarbakrspor. Bu baarlara bir çounu eklemek mümkün. Liste böyle uzayp gider.

O Diyarbakrspor imdilerde tarihi yeniden yazp amatör liglerden üste doru hzla yükselmenin mücadelesini veriyor.

RECA ççEK VE MEHMET BUDAKIN

Kulübün mazisinde çok çarpc istatistikler dikkat çekiyor.

En fazla oynayan futbolcu 12 sezon ile efsane kaptanlardan Recai çiçek oldu. çiçek,12 sezonda 234 maçta Yeil-Krmzl formay terletti.

11 sezonda 187 maçta oynayan Mehmet Budakn,en fazla forma giyen ikinci isim oldu. Diyarbakrspor alt yapsnda yetien ve uzun yllar forma giyen Budakn, 8 numaral formay da yine 1989da jübile yapan efsane kaptan Recaiden teslim almt.

EN FAZLA GOL ATAN çETN NSEL

Kulüp tarihinin en golcü ismi çetin nsel oldu. Diyarbakrsporda 149 maçta oynayp 42 gol kaydeden çetin nsel,üç ampiyonlukta pay sahibi oldu.

çetin nselden sonra en fazla gol atan ikinci isim 70 maçta 34 gol atan ehmus Ay oldu.

Diyarbakrsporda en fazla forma giyen yabanc futbolcu 2003-2007 yllar arasnda 5 sezon oynayan Makeden Goran Stavreski oldu.

DER LKLER

* Diyarbakrspor Iraktan Türkiyeye Irakl ilk futbolcu transferi gerçekletirdi. (Bassim Abbas 2009-10 sezonu)[11]

* Diyarbakrspor, Dou ve Güneydou Anadolu Bölgelerinden 1. Lige çkan ilk kulüptür.[12]

* Diyarbakrspor, 2 yl içerisinde hiç ara vermeden 3. Ligden 1. Lige yükselen; Türkiyenin ilk, dünyann ise ikinci takm olmutur. (Dünyada bu baary ilk elde eden ekip ngilterenin Nottingham Forest kulübüdür.)[12]

* Diyarbakrspor ayrca Türkiye 1. Ligden her sezon küme düerek 3 sezonda amatör BALa düen 2. takmdr. Dier takm Göztepedir.

Ana Sayfaya Git