"İçinde bir takımın olmadığı birlik yok hükmündedir"

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliği Vakfının kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Haberler 13.09.2019 - 01:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mustafa Cengiz, meyve suyu markas Aroma ile su sponsorluu anlamas kapsamnda Türk Telekom Stadnda gerçekletirilen imza töreninde açklamalarda bulundu.

Taraftarlara uyarda bulunan Bakan Cengiz, Özellikle önümüzdeki maçlarda taraftarmzn bütün provokasyonlara, aramzda muhtemelen bulunabilecek ajan provokatörlere dikkat ederek, saha kapatmaya yönelik tepkilerimiz hakl da olsa... çünkü son haftalar gösterdi ki Galatasaraya kar ciddi bir cephe var, ciddi bir alg yönetimi var, ciddi bir cepheleme var. Biz bu cepheyi de bozarz eer varsa o oyunlar da bozarz. Bizim camiamzn gücü buna rahatlkla yeter. Ana hedefimiz kurucumuz Ali Sami Yenin dedii gibi yabanc takmlar yenmek ve dünyann tepesine olan yürüyüümüzü sürdürmek. Bunu da inallah salam bir mali yapyla sizlerin desteiyle çözeceiz. ifadelerini kulland.

Galatasaray Spor Kulübü olarak herkese 10 numarayla balarz. Buna bütün federasyon kurullar da dahil. Fakat geliim içinde kendimize göre notlar veririz. diyen Bakan Cengiz, öyle devam etti:

Geçen yl maalesef yar sahada kaybeden rakiplerimizin kendi taraftarna artk irin görünmek veya makul nedenlerle açklama çabas m bilemiyorum... çünkü iddialar asla bizce hakl deil. Bizim için onurlu ve erefli bir galibiyet. Biz bu ligin de onurlu ve erefli olduunu, onu tescil eden makamlarn da ayn dürüstlükte olduuna inanyoruz. Sezon banda yeni federasyona beyaz sayfa açmamz gerekiyor. Ancak geçen yldan kalan bir takm rahatszlklarmz kör gözüne tekrar sahaya sürülmesi, bizi müthi rahatsz ediyor. Kurumlarn ve hakemlerin Galatasaraya faul, sar ve krmz kart orannda gösterdii o anlamsz cesareti... Bize göre çok fazla oransal yüzde 43 mertebesinde, yani iki faulümüze bir sar kart düüyor ortalama. Dier takmlarn yaklak 16-20 aralna bir sar kart düüyor. Biz burada sanki Galatasaray cezalandrmak, önünü kesmek, durdurmak ister gibi bir eilim hissediyoruz.

Mustafa Cengiz, son iki sezonda elde ettikleri ampiyonluklarla ilgili baz yorumlara ilikin Birisi çkyor son iki ampiyonluk aibelidir diyor ve 2 hakem ismi veriyor. Ki o 2 hakem geçmite Galatasaraya kar hata yapmakla müsemma. O iki hakemi iki maçta cmbzla çekiyorlar, askya alyorlar ve gözda veriyorlar. Diyorlar ki, Ey sevgili hakemler Galatasarayn lehine hata yaparsanz cezalandrlrsnz, aleyhine yaparsanz verin sar kart, krmz kart, korkmayn ne olacak. Teknik direktörü konuur ceza alr, bakan konuur ceza alr. diye konutu.

Kulüpler Birlii Vakfyla ilgili açklamalarda da bulunan Cengiz, Birlie birlik demeye dilim varmyor. çinde bir takmn olmad birlik yok hükmündedir. Bizim için de u anda maalesef yok hükmünde. Bunun da bir an evvel düzeltilmesini ilgililerden istirham ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git