İdil'e 3 bin kişilik stadyum ile spor tesisi kazandırılıyor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "İnanıyoruz ki bu bölgede gelecek yeşerecek, terörün izlerini ve buradaki o terör iklimini ortadan kaldıracağız. Bu noktada da devlet olarak buraya tesisler inşa etmeye, yeni tesisler kazandırmaya devam edeceğiz." dedi.

Haberler 20.06.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere rnaka gelen Bak, dil ilçesinde bir kafede düzenlenen programa katld.

çkta kendisini bekleyen çocuklarla dünya kupas ile ilgili sohbet eden Bak, onlara forma hediye etti.

Bakan Bak, gençlik ve Spor Bakanl tarafndan Turgut Özal Mahallesinde 3 bin kiilik stadyum ina edilecek alanda incelemelerde bulunarak dilli çocuklar ve gençler cokuyla karlad.

çocuklarla hatra fotoraf çektiren Bak, gazetecilere yapt açklamada, 14 Ocakta dil 1937 Spor ile Kumçat Gençlerbirlii arasnda oynanan futbol maçn izlemek için ilçeye geldiini hatrlatarak, ayn gün dil 1937 Spor minik futbol takm oyuncularyla da maç yaptn bildirdi.

- Buradaki gençler, çocuklar spor yapmak istiyorlar

Bak, ilçenin gençlerine bir stat kazandrmak için çalmalar tamamladklarn müjdeleyerek, ihalesinin 19 Temmuzda yaplacan açklad.

20 dönüm araziye 3 bin kiilik stadyum ina edeceklerine deinen Bak, yanna bir de portatif spor salonu ekleyeceklerini, bir kompleks oluturacaklarn aktard.

Gençlerin o cokusunu tribünlerde gördük. Buradaki gençler, çocuklar spor yapmak istiyorlar. Sporun gücü terörü yenecektir. diyen Bak, öyle devam etti:

Arzumuz bu gençlerimizin, çocuklarmzn spor salonlarnda, futbol sahalarnda, yüzme havuzlarnda baarl birer sporcu olmas. En azndan salkl birer birey olmalar ve bu ülkeye hizmet etmek için çalmalar. Devletimiz buralara yatrmlar yapyor. Valimiz konuyu takip ediyor. nallah burada güzel bir eseri, ksa sürede balayp, bitireceiz. Gençlerle o zaman bir maç daha yaparz. u anda beraber oynadmz sporcular gördüm. Gerçekten keyifli bir süreçti. Sözümüzü yerine getirmek için buradayz.

- Yeni tesisler kazandrmaya devam edeceiz

Terörün izlerini ve buradaki o terör iklimini ortadan kaldracaklarna iaret eden Bak, devlet olarak buraya tesisler ina etmeye, yeni tesisler kazandrmaya devam edeceklerini bildirdi. Bak, terörün ortadan kaldrlmas için sporun önemli bir argüman olduunu vurgulad.

Bak, çocuklar, gençleri, halk spor tesislerine beklediklerini belirterek, bölgede yatrmlarn artarak devam edeceini ifade etti.

Hafta sonu yaplacak seçimlerin önemine dikkati çeken Bak, ülkenin, güçlü Türkiyenin admlarnn atlaca bir seçim olacan belirtti.

- Sporla bölgede terörün izini sileceiz

Bakan Bak, u deerlendirmelerde bulundu:

PKK bu bölgenin gençlerine gelecek vadedemez, onlar götürecei yer dalardr, sonu belli olmayan bir gelecektir. Ama devletimiz burada büyüyen, gelien güçlü Türkiyede gençlerin yer almalarn, hukukçu, doktor, mühendis ve sporcu olarak her alanda ülkemizi temsil etmelerini salayacaktr. Spor barn dilidir. Sporla bölgede terörün izini sileceiz. Sporun gücü terörü yenecektir. Onun için buradayz. Destek verenlere teekkür ederiz. Terörün izlerini devletimiz ortadan kaldryor. Bakanlk olarak biz de buraya güzel bir ilçe stadyumu ile spor salonu ve gençlik merkezi kazandracaz.

dile daha çok ziyaretler gerçekletireceklerine deinen Bak, sporun bar dilini konumak, sporun birletirici gücünü göstermek için dilli gençlerle yeniden bir araya geleceklerini aktard.

Bak, dilli gençleri ayrca bir gezi kapsamnda çanakkaleye götürmek, tesislerde misafir etmek istediklerini kaydetti

Ana Sayfaya Git