İmkansızlıklara rağmen 3. oldu

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi bünyesindeki Engelliler Spor Kulübü, Nevşehir'de düzenlenen Görme Engelliler Şampiyonası'nda 12 madalya ve 2 kupa ile Türkiye 3'üncüsü oldu. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Erdoğan, daha önce HDP'lilerin yönetiminde olan Kayapınar Belediyesi'nin, kendilerine verilen desteği kestiğini belirterek, "Yerel seçimden sonra belediye yönetimi değiştikten sonra yetkililerle görüşmeye gittik. 'Bize yardımcı olun' dedik. 'Siz kayyumun adamısınız. Biz size destek veremeyiz' dediler. Allah'a çok şükür, kayyumun tekrar atanmasıyla Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ünal Koç, bize desteğini sunuyor" dedi.

Haberler 04.12.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

31 Mart yerel seçimlerde Kayapnar Belediye Bakan seçilen HDPli Kezban Ylmaz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren ve içerisinde çeitli branlarda sporcular barndran Görme Engelliler Spor Kulübüne desteini kesti. Kendi imkanlaryla müsabakalara hazrlanan engelli sporcular, Ekim aynda Nevehirde Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonunca düzenlenen Görme Engelliler Halter ampiyonasna katld. 43 kulüp arasndan Türkiye 3üncüsü olan Görme Engelliler Spor Kulübü, toplamda kadn ve erkek gruplarnda 12 madalya ve 2 kupa ald.

SZ KAYYUMUN ADAMISINIZ, DESTEK VERMEYZ

Görme Engelliler Spor Kulübü Bakan Mehmet Emin Erdoan, 31 Mart seçimlerinden sonra belediyenin HDP yönetimine geçmesinin ardndan kendilerine verilen destein kesildiini söyledi. 22 Ekim günü hakkndaki terör soruturmas kapsamnda görevinden alnan Kayapnar Belediye Bakan Kezban Ylmazn yerine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koçun kulüplerine destek olduunu anlatan Erdoan, Yerel seçimlerden sonra yetkililerle görümeye gidip yardm talebinde bulunduk. Bize ulam, konaklama gibi konularda yardmc olun dedik. Siz kayyumun adamasnz. Biz size destek veremeyiz dediler. Orada maduriyet yaadk. Allaha çok ükür kayyumun tekrar atanmasyla beraber u anda Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ünal Koç, bize desteini açklad. Ona teekkür ediyorum. Burada sporun dini, rk olmaz. Burada engellilere spor yaptryoruz. Dolaysyla bu tür sorunlarla kar karya geldiimiz zaman bu durum bizi üzmektedir. çünkü biz karamsar baktk. Ne yapacamz bilmiyorduk. u anda çok ükür önümüz açk, rahatladk diyebiliriz. Belediye bakanmza teekkür ediyorum dedi.

SPORCULARDAN DESTEK TALEB

Kulüpte yer alan engelli sporcular da kendilerine destek olunmas istedi. Dicle Üniversitesinde Radyoloji Teknikeri olarak görev yapan engelli halterci Hasan Ayta, 2 yl önce kulübe geldiini ifade ederek, Futsal ve halterle urayorum. Yüzde 60 görme engelliyim. Salon futbolunda Türkiyede ikinci sradayz. Halterde de Türkiye genelinde 12 madalya ve 4 kupa aldk. Tüm engellilere biraz daha anlay, biraz daha kibarlk ve biraz daha destek bekliyoruz dedi.

52 kiloda yaran ve bronz madalya alan yüzde 71 görme engelli sporcu Melisa Ayla, Lise 11inci snf örencisiyim. Hedefim psikolog olmak ve halterde önce Türkiye, sonra da Avrupa ampiyonu olmak diye konutu.

Batman Üniversitesinde Beden Eitimi ve Spor Yüksekokulu örencisi olan yüzde 40 görme engelli Serhat çindemir de, unlar söyledi:

3 yldr halter sporu yapyorum. Elimden geldiince de her yl derece getirmeye çalyorum. Biri altn, ikisi gümü, 3ü bronz olmak üzere halterde toplamda 6 madalyam var. Hedefim görme engellilere örnek olmak, Türkiyeyi Avrupada temsil edebilmek.

Ana Sayfaya Git