İnşaat işçiliğinden Balkan şampiyonluğuna

Bitlis'te inşaat işçisiyken 3 yıl önce ağabeyi milli atlet Cihan Aslanhan'ı örnek alarak bu spora başlayan ve Balkan Pist Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 17 yaşındaki milli atlet Ayetullah Aslanhan, gözünü zirveye dikti .

Haberler 15.08.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitliste inaat içisiyken aabeyi milli atlet Cihan Aslanhan örnek alarak bu spora balayan ve Balkan Pist ampiyonasnda altn madalya kazanan milli atlet Ayetullah Aslanhan, 2020de Tokyoda yaplacak olimpiyatlarda ülkesini temsil etmek istiyor.

Yaz tatillerinde inaatlarda içilik yaparken 3 yl önce atletizm brannda milli sporcu olan aabeyi Cihan Aslanhan örnek alarak atletizme balayan 12. snf örencisi 17 yandaki Ayetullah Aslanhan, baarlara imza atyor.

Bu yl düzenlenen Balkan Pist ampiyonasnda altn madalyann sahibi olan Ayetullah, Tokyodaki olimpiyatlara gidebilmek için önümüzdeki aylarda yaplacak Avrupa Kros ampiyonasna hazrlanyor.

Atletizm Milli Takm Antrenörü Fahri Tunçtann yönetiminde 8 Austos Stadyumu ile da eteklerinde ampiyonlara hazrlanan genç sporcu, olimpiyatta Türkiye ve Bitlisi temsil etmeyi hedefliyor.

Ayetullah, AA muhabirine yapt açklamada, atletizme balamadan önce inaatlarda çaltn, atletizm yapan aabeyinin ise milli sporcu olduunu belirtti.

Üniversite son snf örencisi olan aabeyinin sayesinde 2015 ylnda tant atletizmde antrenör Tunçtan ile çalmalara baladn anlatan milli sporcu öyle konutu:

9 Haziranda stanbuldaki Balkan Pist ampiyonasnda yldzlar kategorisinde birinci oldum. 21-22 Hazirandaki Balkan Pist ampiyonasnda da gençler kategorisinde ikincilii elde ettim. Günde çift antrenman yaparak yarmaya hazrlandm. Avrupa ve dünya ampiyonlarnda da derece alacama inanyorum. imdi Avrupa Kros ampiyonasna hazrlanyorum. Burada dereceye girerek madalya almay hedefliyorum. 2020 Olimpiyatlar için de adaym. Bu nedenle sk ekilde çalyoruz.

Olimpiyatlarda Türkiye ve Bitlise madalya getirmeyi ve Türk bayran dalgalandrmay hedeflediini aktaran Ayetullah, 5 ile 10 bin metrede yaplan Avrupa ve dünya ampiyonlarnda da derece yapmak istediini dile getirdi.

- Antrenör Tunçtan: Sporcumuz gelecek vadediyor

Antrenör Tunçtan ise milli atlet Ayetullahn son zamanlarda çk yapan bir sporcu olduunu söyledi.

Milli takma yeni giren ve olimpiyat aday olan genç sporcunun Balkan ampiyonlarnda büyük baar elde ettiini anlatan Tunçtan, öyle devam etti:

Sporcumuz ülkemize ve ilimize birincilik ve ikincilik getirdi. Gelecek vadeden sporcumuz olimpiyatlar ile Avrupa ampiyonalar için hedefleri dorultusunda ilerliyor. Bunun için sürekli antrenman ve programlarmz sürdürüyoruz. Bize düen sporcularn daha üst baarlar elde etmesi, olimpiyatlara, Avrupa ve dünya ampiyonlarnda ilimize ve ülkemize madalyalar kazandrmak.

Daha önce de Ayetullahn aabeyi Cihan Aslanhan ile çaltklarn belirten Tunçtan, Sporcumuz aabeyini örnek alarak atletizme balad. Kardei de aabeyini aratmad. Güzel dereceler alyor. Aabeyini ve bizi mahcup etmedi. nallah daha büyük hedeflere ve yarmalara adayz. dedi.

Tunçtan, atletizmde büyük baarlarn elde edilmesinde Vali smail Ustaolu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüü ile Atletizm l ve Federasyon Temsilcisi Fadl Karann katksnn bulunduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git