İstanbul’dan geldi, köy çocuklarına ücretsiz karate öğretiyor

İstanbul’dan 8 ay önce Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine gelen milli sporcu ve antrenör Osman Duran, karate sporunu sevdirmek amacıyla öğrencilere ücretsiz ders vermeye başladı. Amacının buradaki çocukları milli takıma taşımak olduğunu belirten Duran, “Cebimdeki birikimimi harcıyorum şu anda. Buraya kendi toprağımdaki çocukları başarıya götürmek düşüncesiyle geldim” dedi.

Haberler 04.12.2017 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli karateci Osman Duran (35), ulusal ve uluslararas müsabakalarda birçok derece elde ettikten sonra antrenörlüe balad. Uzun yllar stanbulda kalan Duran, kendi memleketindeki çocuklara faydal olmak ve onlara karate sporunu sevdirerek Diyarbakrdan ampiyonlar çkarmak için çüngü ilçesine geldi. lçeye bal Yeniköyde çalmalara balayan Duran, yer imkan olmadndan dolay okullarda ücretsiz ders vermeye balad. Cebindeki birikimi çocuklar için harcamaya balayan ve örencilere ders vermek için her gün 50 kilometre yol kat eden Duran, kurumlardan ve hayrseverlerden destek bekliyor.

Milli takma sporcu çkarmak istiyorum

lçeden milli takma sporcu çkarmay amaçladn ifade eden Milli Antrenör ve Milli Hakem Duran, Karateye 1994 ylnda baladm. 2002de milli takma girdim. Uluslararas ampiyonluklarm var. imdi antrenörlüe younlatm. Niyetim kendi memleketimdeki sporcular milli takma tayp Dünya ve Avrupa ampiyonu yapmak. Daha önce stanbulda idim. Buraya geleli 8 ay oluyor. çüngü ilçesi Yeniköyde ve Karakaya Baraj Sitelerde örencilere ders veriyorum ve ücret almyorum. Zorluklarla bunu yapmaya çalyorum. Tek skntmz örenci kazanamamak. Veliler de spor mant olmuyor. çüngüte spora olan ilgiyi daha çok yükseltmek istiyorum. çüngüten sporcu çkarmak istiyorum. Yaklak 50 kilometre yoldan geliyorum baraja. 20 kilometrede Yeniköye gidiyorum. Zorlu imkanlarla buraya geliyorum. Karateyi burada çok iyi yerlere tamak istiyorum. Ücretsiz olarak ders veriyorum ama cebimdeki birikimimi veriyorum. Belediye Bakanmz ve Kaymakammz bize destek olurlarsa buradaki sporcular milli takma tayacam. stanbuldan buraya gelirken düüncem kendi topramdaki sporcular baarya götürmekti. Yeniköyde ders verdiim yerin minderlerini çüngü Belediye Bakan Zübeyir Arslanca ald. çüngüte bir kulüp kurmak ve milli takma sporcu çkarmak istiyorum. Örencilerimiz için çüngüteki kurumlarn desteini bekliyorum. çok zor durumlarda çalyoruz dedi.

Ondan çok ey örendik

Örenciler de milli sporcu olmak istediklerini ve zor artlar altnda kendilerine ders veren hocalarna teekkür ettiklerini anlatarak, Karate sayesinde kendimizi korumay öreniyoruz. Karate iddet deil kendini savunma amacyla yaplyor. Hocamzdan çok ey örendik. Bize destek olan herkese teekkür ederiz ifadelerinde bulundu.

Örenci velisi Berzan Korkut, Durann büyük bir özveri ile çaltn dile getirerek, Hocamz büyük bir özveri ile buraya gelip çocuklara ders veriyor. nallah çocuklarmz ileride güzel eyler yapacak. Destek anlamnda elimizden geleni yapmaya çalyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git