İzmirli milli okçu Yasemin'den dünya rekoru

İZMİR Büyükşehir Belediyespor'un 2016 Rio Olimpiyatları'na da katılmayı başaran 19 yaşındaki okçusu Yasemin Ecem Anagöz, son dönemde Türk okçuluğunun parlayan yıldızı Mete Gazoz'la birlikte gençler dünya rekorunun sahibi oldu.

Haberler 30.08.2018 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç yanda her sporcunun hayalini süsleyen olimpiyatlarda mücadele etmeyi baaran Yasemin, yeni derecesiyle tarih yazd. Polonyann Legnica kentindeki Avrupa Okçuluk ampiyonasnda Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagözden oluan Klasik Yay Kark Takm, 1348 puana ulaarak hem altn madalyaya uzand hem de gençler dünya rekorunu krmay baard.

Yasemin-Mete ikilisi, yine klasik yayda geçen ay Almanyann bakenti Berlinde Dünya Kupasnn 4. ayak yarmalarnda da gençler dünya rekorunu krmt. Dünya Kupasnn ilk ayanda çin Halk Cumhuriyetinde gümü, Antalyadaki üçüncü ayakta ise bronz madalya kazanan ikili Yunanistanda yaplan Gençler Avrupa Okçuluk ampiyonasnda ise ampiyonluk elde etmiti. Okçulua 2007 ylnda henüz 9 yandayken balayan Yasemin, 2011 ylnda miniklerde 118 puanla ilk rekorunu krd. Genç yata kariyerine dünya rekorlar, Türkiye ve Avrupa ampiyonluklar sdran zmir Büyükehir Belediyesporlu sporcu, okçulukta imdiden dünyann en iyi sporcular arasna girmeyi baard.

Ana Sayfaya Git