İzmirli Sarp karantinada şampiyon

Dünyayı saran koronavirüsle mücadele devam ederken Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun bu süreçte evde karantinada olan çocuklar için düzenlediği online satranç şampiyonasında İzmir Büyükşehir Belediyesporlu Sarp Erel birinciliği elde etti.

Haberler 08.04.2020 - 11:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Evde kal sloganyla düzenlenen 15 ya ve alt Online Yldrm Satranç Turnuvasnda mücadele eden Sarp Erel, 11-12 ya kategorisinde ampiyon olmay baard. zmir BBde iki yldr lisansl satranç oynayan Sarp, 89 yarmacnn katld turnuvada 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi ile 7.5 puan ald.

KARANTNA AMPYONU

Satranç Federasyonundan online ampiyona sonras hediye çeki ile ampiyonluk sertifikas aldn söyleyen Sarp Erel, Koronavirüs salgn nedeniyle ülkemizde 20 ya ve alt ile 65 ya ve üzerine sokaa çkma yasa var. Evde kalanlar, ister karlkl isterse sanal ortamda satranç oynayabilir. Satranç, hem keyifli hem de evde sklmadan yaplabilecek en iyi aktivitelerden biri. Yakn zamanda daha büyük online turnuvalarn olacan düünüyorum. ampiyon olduum organizasyonda 11-12 yata Türkiyenin baarl satrançlar ile yartm. Bilgisayar üzerinden satranç oynamak ayr bir deneyim olurken, heyecanl bir gün geçirip ampiyonlua ulatm dedi

Ana Sayfaya Git